Eieren av Kroppkärrs pizzeria, Metin Kizil, er tydeligvis ingen feig når det kommer til dristige smakskombinasjoner. Etter suksesser som den søtfylte vulkanpizzaen, gullpizzaen og julebordpizzaen, har restauranten tiltrukket seg kunder fra hele landet.
For fem år siden ble det laget en uventet juleklassiker. «Lussekebaben» – en lusseke-katt fylt med kebabkjøtt og saus – har blitt servert i desember siden 2017 og står også på pizzeriaens meny i år.
Ideen ble til da en kunde ville bestille en «pølse». Siden pizzeriaen ikke serverer pølser, tilbød Metin Kizil å lage en lussekebab i stedet. Og kombinasjonen av det klassiske julebakverket og kebaben ble en suksess.
Pizzeriaen fikk i år spørsmål om lussekebaben allerede i november, og for å få nok tid til å lage nok lussekebab måtte den inn 2 personer til. Bestillingene er allerede så mange at de har slått rekorder.
– Akkurat nå har jeg 370 bestillinger bare for fredag og lørdag, sier Metin Kizil.
Lussekebaben var kjent for mange fra før, men den spredte seg raskt til flere da Kroppkärr pizzeria viste den på Tiktok. Det kom enda flere bestillinger etter at Metin Kizil ble intervjuet TV4.
– Vi har fått flere tusen kommentarer og folk spør om det virkelig passer. Det er overalt nå, det er hyggelig å høre, sier Metin Kizil.
Metin Kizil attesterer at kombinasjonen av lussekatt og kebab er en god match, og at selv de som i utgangspunktet var skeptiske til og med kommer tilbake for å kjøpe en til.
– Det er faktisk deilig, sier hun.
Folk fra hele verden vil prøve Kroppkärr pizzeria
De innovative rettene tiltrekker seg ikke bare kunder fra hele Sverige, men også folk fra andre land. Mange mennesker fra for eksempel Norge, Finland og Tyskland har besøkt pizzeriaen Kroppkärr.
– I fjor sommer fikk vi besøk av et par fra England og en fra Russland. De sa at de drømte om å spise og prøve noe nytt herfra, sier Metin Kizil.
Den jævla vitsen: prøv den «tapte ballen»
«Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic.»