Volvo AB (Fra selskapets årsrapport: «Dette har å gjøre med mangel på standarder som åpner for sammenlignbare resultater i bransjen»)
Ica-gruppen (Jeg jobber med å få en mer omfattende rapport. Den rapporterer utslipp per kilo fra det sentrale matsortimentet i Sverige. Utslipp fra selskapets butikkjede i Baltikum mangler.)
Coop (Den rapporterer ikke utslipp på grunn av klimapåvirkningen av produkter i dag, men planlegger å gjøre det i fremtiden. Den kan foreløpig beregne utslipp for 70 % av matutvalget.)
Axfood (Han synes dataene for livssyklusanalysen for maten er for «shaky» og ønsker å begynne å rapportere utslippene av maten de selger når bedre data blir tilgjengelig.)
AAK (Den screenet og beregnet utslipp fra hele livssyklusen, men publiserte ikke det som kom frem. Totalen vil bli publisert når målene dine er godkjent av den vitenskapelige målorganisasjonen.)
SAS (SAS skriver: «Vi jobber med å øke rapporteringen av våre indirekte utslipp, men vær oppmerksom på at det vil kreves noe arbeid mellom alle våre leverandører før det er ferdig»)
vegg AB (Stena skriver: «Vi rapporterer ikke Scope 3. For oss er det viktigste å rapportere og jobbe med Scope 1-utslipp fordi de er så betydelige.»
Bolide (Boliden skriver: «Vi jobber aktivt med å kartlegge og rapportere Scope 3. Det finnes imidlertid ingen global standard for hvordan man måler Scope 3, så vi jobber i flere internasjonale organisasjoner for å ha en på plass.»)
plikt (Peab svarer at han jobber for å kunne rapportere utslippene til hele selskapet og at det er viktig, men skriver «Historisk har det vært vanskelig for alle aktører å få tilgang til dataene for å måle utslipp innenfor Scope 3, og det er fortsatt store utfordringer»
JM (JM skriver: «sikker nå rapportering av nøkkeltall i henhold til formål 3 og vil, når metoder og data er validert, integrere rapportering i klimaregnskap i henhold til formål 3. Vi gir foreløpig ingen tidsforpliktelser for dette. «)
Alfa laval (Alfa Laval skriver: «I vår verdikjede er det mange parametere som spiller inn i disse tallene som gjør bildet komplekst (oppstrøms: produksjonsprosess, land, gjenvinningsgrad, vekt – og nedstrøms: bruksområde og land hvor produktet brukes). Vi har jobbet, og fortsetter vårt arbeid med å kartlegge dem i 2021 og rapportere dem i fremtiden. «)
Atlas Copco (Atlas Copco svarer: Vi har satt vitenskapsbaserte mål for driften og verdikjeden vår som gjelder fra 2022 (vi fikk våre mål godkjent av Science-Based Goals-initiativet tidligere i høst). For å kunne sette våre mål , har vi gjennomført en verdikjedeanalyse som viser at det absolutte flertallet av utslippene våre, over 90 %, kommer fra når våre kunder bruker produktene våre, vi vil rapportere utslippene til hele verdikjeden fra neste år når vi rapporterer om våre nye mål)
«Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned.»