Sprintfinalen i Falun ble raskt til kamp om seier mellom Jonna Sundling og norske Kristine Stavås Skistad.
Allerede i den første sprintbakken presset Sundling på i høy fart og den eneste som kunne holde på var Stavås Skistad.
Sundling forsøkte da forgjeves å riste av seg det norrøne før opprøret, men lyktes ikke.
Vel på rømmen kom nordmannen igjennom og klarte å cruise inn til seier på Falun.
«Hun er utrolig rask»
Første norske sprintseier i Falun siden Marit Björgen vant verdenssprinten i 2015.
– Det er så utrolig raskt, sier Viaplay-ekspert Anna-Karin Strömstedt.
– Jonna gjør egentlig alt riktig i denne finalen, men hun trengte noen meter til i den siste bakken for å riste av seg Stavås Skistad, fortsetter Strömstedt.
Kristine Stavås Skistad beseiret Jonna Sundling også i Drammen. Men Jonna Sundling var fornøyd med sin plassering i finalen.
– Jeg klarte å følge planen min. Det fungerte nesten helt til mål. Men jeg trengte mer avstand fra Skistad. Jeg gjorde det jeg kunne, men det måtte mer til, sier Sundling og fortsetter:
– Hun er utrolig sterk og har holdt seg bra. Det fungerte ikke helt, men nesten.
Maja i kampen om Sprintcupen
Bak ham ligger Maja Dahlqvist på tredjeplass foran sveitsiske Nadine Fähndrich. Viktig for svensken, engasjert i en hard kamp med sveitseren om seier i Sprint Cup.
Dahlqvist tok dermed fem poeng fra Fähndrich og med to sprintløp igjen er det kun to poeng som skiller de to på toppen.
– Det er morsomt. Målet for meg var verdenscupen og jeg vant to medaljer der, men så kommer jeg hjem og har flere ting å gjøre. Det er veldig morsomt. Samtidig må jeg fokusere på hver eneste konkurranse. Men det blir ekstremt trangt, sier Maja Dahlqvist.
Sverige på medleystafetten
LOV 1
Calle Halfvarsson
Moa Ilar
Edwin Anger
Jonna Sundling
LOV 2
Erik Rosjo
Martha Rosenberg
Truls Gisselmann
Moa Lundgren
4×5 kilometer, hann/kvinne/hann/kvinne, to klassiske seksjoner og to freestyle-seksjoner
Start søndag 11.15. Sendes på Viaplay/TV6.
«Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert.»