World Antibiotics Week, som ble initiert av Verdens helseorganisasjon (WHO) og finner sted hver november, tjener til å rette oppmerksomheten mot den globale trusselen mot helsen vår fra overforbruk av antibiotika.
Hamburg (ots) –
World Antibiotics Week, som ble initiert av Verdens helseorganisasjon (WHO) og finner sted hver november, tjener til å rette oppmerksomheten mot den globale trusselen mot helsen vår fra overforbruk av antibiotika. Målet er å forhindre ytterligere farlig utvikling av antibiotikaresistens. WHO har klassifisert denne motstanden som en av de ti største folkehelsetruslene menneskeheten står overfor, og matindustrien har et stort ansvar for å finne løsninger på det globale helseproblemet.
Norsk lakseoppdrett, i næringsmiddelindustrien, er en verdenspioner på dette feltet og har i mange år bidratt aktivt til å bekjempe problemet: Siden midten av 1990-tallet er behovet for antibiotika nesten helt eliminert takket være effektiv bruk av vaksiner. Den siste årsrapporten om antibiotikabruk viser at det norske lakseanlegget brukte mindre antibiotika enn noe annet dyreoppdrett. I 2020 ble 99 % av norsk oppdrettslaks produsert uten bruk av antibiotika. Årlige undersøkelser fra det uavhengige instituttet for havforskning viste også at det ikke ble funnet antibiotikarester i norsk laks. WHO anerkjente og verdsatte Norges innsats for å redusere bruken av antibiotika i fiskeoppdrett.
Pressekontakt:
Blume PR GmbH & Co. KG
Gaussstraße 120
D-22765 Hamburg
T: +49 40 870 893-30
sfn@blume-pr.de
Originalt innhold fra: Sjømat fra Norge, sendt av news aktuell
Bedriftsnyheter presentert av Presseportal
oppdaterte nyheter GmbH
mellomvei 144
20148 Hamburg
E-post: info@newsaktuell.de
www.newsaktuell.de/kontakt
«Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd.»