En bot på 65 millioner. Den norske kronen (€ 6,3 millioner) er den største som noen gang er tildelt her i landet i denne typen saker.
– Vi har konkludert med at Grindr har utlevert brukerdata til tredjeparter uten noe juridisk grunnlag for reklameformål, sier Tobias Judin, leder for den internasjonale avdelingen i Datatilsynet.
Grindr, som skaperne presenterer som «verdens største sosiale nettverksapp for homofile, bifile, transpersoner og såkalte skeive mennesker,» er anklaget for å dele brukernes GPS-koordinater med noen av profildataene deres, som alder eller kjønn og det at de bruker Grindr generelt.
I følge garantisten for beskyttelse av personopplysninger har brukere ikke blitt tydelig informert om slik praksis og deres eksplisitte samtykke er ikke innhentet, og dermed bryter EUs generelle databeskyttelsesforordning (EU), som har trådt i kraft. i 2018.
«Vi mener at dataene som avslører at en person er Grindr-bruker tydelig indikerer at personen tilhører en seksuell minoritet», heter det i tjenesten.
I januar advarte tjenesten om at Grindr var blitt truet med 100 millioner dollar. bot, men ga selskapet frist til 15. februar med å forklare sitt standpunkt.
Grindr sa at bruddene ble begått før april 2020, da appen endret bruksreglene.
Virksomheten kan angripe tjenestens vedtak om forelegg innen tre uker.
Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i media og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»