Her er hvor mye Dyson Zone koster: Den filtrerer bort både støy og luftforurensning

Populær teknologi

Dyson Zone-hodetelefoner fjerner både luft- og støyforurensning. Foto: Dyson

(Artikkelen er oppdatert)

Britiske Dyson er kjent for å produsere støvsugere og andre husholdningsprodukter. Nå har selskapet som mål å bryte ny mark ved å kombinere sin ekspertise innen hvitevarer med et annet noe uventet teknologiområde: lyd.

Hodetelefoner med luftrensefilter

Dyson har klart å få mye oppmerksomhet for Zone, som er selskapets første bærbare enhet i form av et par hodetelefoner.

Dyson Zone ble lansert i fjor vår, og er et par trådløse over-ear-hodetelefoner som tilbyr både støyreduksjon (ANC) og luftrensing.

Hodetelefonene er utstyrt med kompressorer som trekker inn luft fra omgivelsene. Luften blir deretter renset i to trinn med forskjellige filtre, og blir kastet ut i et slags visir festet til hodetelefonene.

Ifølge Dyson kan hodetelefonene filtrere forbindelser fra luften som nitrogendioksid, svoveldioksid og bakkenivå ozon. 99 prosent av luftpartiklene skal være rensbare, ned til en tykkelse på 0,1 μm (mikrometer).

Luftrensing kan utføres i tre moduser med forskjellige effekter: lav, middels og høy. Men det er et problem: Jo mer effektiv luftrensingen er, jo kortere batterilevetid.

Støyreduksjon på 38dB

Med tanke på kompressorer på hodetelefoner er støyreduksjon en nødvendighet. Dyson Zone skal kunne redusere det oppfattede lydnivået med opptil 38 desibel mellom 20Hz og 20kHz, ved å bruke åtte mikrofoner som fanger opp og analyserer omgivelsesstøy.

Headsettet bruker også en 40 mm høyttalerdriver og kommer med to ekstra mikrofoner for transparens og telefonisystemer.

50 timers batterilevetid

Batterilevetiden er beregnet til opptil 50 timer med aktiv støyreduksjon,
Men de som ønsker å lytte til og bruke luftrenseren samtidig bør være forberedt på en vesentlig kortere brukstid. Maks fire timer med lavt filtreringsnivå.

Med den høyeste filtreringsmodusen aktiv, har høyttalerne en forventet batterilevetid på 1,5 timer.

Hodetelefonene lades via USB-C og når 100 % kapasitet på tre timer, ifølge Dyson.

Prisen da? At Dyson Zone koster mye er ingen stor overraskelse. Men prislappen på 949 dollar, som er omtrent 9 900 SEK, vil nok overraske de fleste. Dette betyr at Dyson Zone er mer enn det dobbelte av prisen på den anerkjente Sony WH-1000xm5 og koster flere tusen mer enn Airpods Max.

Svensk pris da?

De nevnte hodetelefonene er ingen match for å rense luften, men spørsmålet er om Dyson Zones lydkvalitet og støyreduksjon rettferdiggjør den skyhøye prislappen.

Det gjenstår å se når hodetelefonene slippes i Sverige og hva den svenske prisen blir. Ny Teknik har kontaktet Dyson i Norden for kommentar.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *