Fotografering: Ukens beste bilder fra DN-fotografer

I Ukraina er det det største antallet foreldreløse barn per innbygger i Europa. Rundt 100 000 ukrainske barn bor på barnehjem eller lignende institusjoner.

Foto: Roger Turesson

Lviv Siden krigens utbrudd i Ukraina har barnehjemmet i Lviv kunnet sende barna i sikkerhet i utlandet, men for alle er det ikke et alternativ. Noen av barna har gjenlevende foreldre, som i så fall må godkjenne flytting.

Se rapporten: «Jeg forlot sønnen min på et tog, vær så snill å ønske ham velkommen»

«Jeg har alltid tegnet, helt siden jeg var liten.  Det var min måte å ha det bra på liksom, å sette meg ned og tegne.  Og slik kunne jeg fortsette inn i voksen alder.  Jeg liker det faktum at jeg kan velge selv og rote til

«Jeg har alltid tegnet, helt siden jeg var liten. Det var min måte å ha det bra på liksom, å sette meg ned og tegne. Og slik kunne jeg fortsette inn i voksen alder. Jeg elsker at jeg kan velge selv og rote til, sier prisvinner Eva Lindström.

Foto: Emma Larsson

Kristanstad. Den svenske illustratøren og forfatteren Eva Lindström mottar i år Almaprisen, til minne om Astrid Lindgren. Da meldingen nådde henne, hadde hun nettopp gått ut med hunden sin.

– Jeg føler meg glad og litt nervøs. Jeg er nervøs for alt som har med publikum og sånne ting å gjøre, sier hun.

Se reportasje: Eva Lindström mottar årets Alma-pris

«Hvis du vil ha frihet, må du anerkjenne andre menneskers frihet. For å forstå det trenger du ikke studere på universitetet! Du må kunne ønske andre det du vil for deg selv,» sier Mykola Matusevytj.

Foto: Paul Hansen

Kiev. Russland invaderte Ukraina. Mykola Matusevych er ikke overrasket. Han er en av de siste overlevende ukrainske sovjetiske dissidentene.

– Jeg hadde ikke bare ventet denne krigen – jeg var helt overbevist om at den ville komme. Jeg har sittet i sovjetiske fengsler i tolv år og jeg er kjent med det totalitære systemet. Det har ikke endret seg siden sovjettiden, sier han.

Se rapporten: «Den som ønsker frihet må selv anerkjenne andres frihet»

Sterk vind får regjeringsflyet til å riste ved landing.  Plasseringen av militærøvelsen er velvalgt – formålet er å trene til kamp under ekstreme værforhold.

Sterk vind får regjeringsflyet til å riste ved landing. Plasseringen av militærøvelsen er velvalgt – formålet er å trene til kamp under ekstreme værforhold.

Foto: Lotta Härdelin

Narvik. Det er ikke uvanlig at statsministeren og opposisjonslederen foretar felles utenlandsreiser. Magdalena Andersson og Ulf Kristersson reiste til Norge for å besøke Cold Response, en av de største militærøvelsene i moderne tid.

Se rapporten: The Historic Journey: Can War Open the Way for a «German Solution» in Sweden?

Se flere bilder fra uken

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *