Amerikanske CNN, britiske The Guardian, franske Le Monde, norske VG, danske Politiken: listen kan bli lang hvis man tar i betraktning alle utenlandske medier som for tiden følger med på resultatene av det svenske valget.
«Det svenske valget kan bli en thriller og dramaet er ikke over», skriver han Den norske avisen Aftenposten om det svenske valget. Også Den norske avisen Verdens Gang skriver at det venter en «valgthriller» i Sverige mens partier prøver å danne regjering.
Fremfor alt er det Sverigedemokraterna som dominerer mye av rapporteringen i utenlandske medier. Den tyske avisen De Spiegel skriver om hvordan høyrepopulismen aldri har vært sterkere i svensk historie, men dette taler likevel mot SDs innflytelse i politikken.
Den franske avisen Le Monde beskriver problemene til de to ulike blokkene med at Sverigedemokraterna sier at ingen av partene ønsker å gjøre en «avtale med djevelen». Artikkelen fremhever også at ikke engang de mest konservative stemmene innad i stortingspartiene virker villige til å nå ut.
Den britiske avisen The Guardian han nevner også problemet med de to største blokkene, begge med små flertall, som må forholde seg til Sverigedemokraterna – som ingen så langt har sagt at de vil samarbeide med. Avisen understreker, i likhet med mange andre medier, at det venter en usikker periode i svensk politikk og at man tror det vil ta lang tid før en ny regjering blir dannet.
Den danske avisen Politiken De mener det vil kreve litt politisk voodoo for å danne en regjering i Sverige. Og det store spørsmålet nå er om de borgerlige partiene vil samarbeide med Sverigedemokraterna for å danne regjering eller ikke.
Også andre medier trekker frem tapet av sosialdemokratene. Det skriver amerikanske CNN om utfordringene partiet står overfor, spesielt når det gjelder migrasjonspolitikk – hvordan velgerne valgte å forlate partiet for Sverigedemokraterna.
Avisen sier at dette gjenspeiler lignende trender i det politiske landskapet i andre europeiske land etter den store tilstrømningen av flyktninger til Europa i 2015.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»