-
•
-
Fra: Jan Tangring
-
-
-
Freyr sparker 78 ansatte, reduserer ledelsen fra 19 til 6, halverer kontantstrømmen og flytter all oppmerksomhet til produksjon i USA.
Freyr understreker at dette er et samlivsbrudd, ikke avbrutt prosjekter.
I begynnelsen av november ble det kjent at den Frey-planlagte finske cellefabrikken i Vasa var utsatt. Imidlertid går planene for en katodematerialfabrikk fremover, inntil videre. Freyr krever byggetillatelse.
Den planlagte gigafabrikken i Svenljunga i Sverige ble kansellert allerede i begynnelsen av september.
Byggingen av cellefabrikken i Mo i Rana, Giga Arctic, har kommet langt – se bildet over – men selv det er ikke nok til å fullføre det. Giga Arctic ville ikke være konkurransedyktig mot amerikanske batterier og vil bli lagt på is – eller bokstavelig talt vil lokalene holdes på 12 grader.
Utviklingsarbeidet gjenstår imidlertid i Norge. Freyr har som mål å kunne demonstrere en automatisert linje som produserer testbare celler neste år.
Andre ressurser brukes på å bygge cellefabrikker i Georgia.
Det er det amerikanske IRA-subsidieprogrammet som skal omforme Freyrs veikart, akkurat som det tidligere har omformet planene for blant annet Tesla og Northvolt. IRA har ført til en eksplosjon av investeringer i det amerikanske batteriøkosystemet.
Freyr var et av de første selskapene etter Northvolt som investerte i storvolumproduksjon av battericeller i Europa. Frey er notert på New York Stock Exchange og har tapt 88 % av verdien det siste året.
Bilde: Byggingen av cellefabrikken i Mo i Rana i Norge har kommet langt, men er nå satt på vent. Bilde: Freyr.
«Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned.»