Skiskyting – Bö og Tandrevold nærkontakt av koronalt smittede – sport

Zhangjiakou (dpa) – Skiskyttergullkandidat Johannes Thingnes Bö og hans norske lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold kom for nærme en koronasmittet person kort tid før OL-start.

Tolv ganger verdensmester Bö var faktisk forventet å delta på en offisiell pressekonferanse før mixed-stafetten 5. februar (10:00 CET). 28-åringen måtte avlyse deltakelsen på kort varsel. Bö og Tandrevold regnes som nærkontakter til en person som er smittet av koronaviruset, noe som ifølge reglene betyr at de nå må være spesielt forsiktige og for øvrig testes to ganger daglig.

– Vi ble informert i morges om at Johannes og Ingrid er i en mulig nærkontaktssituasjon. Situasjonen er ikke avklart. Vi jobber med dette i helseteamet, sa norsk lege Ola Berger, ifølge Verdens Gang. avis.. «:» For øyeblikket betyr dette at de kan trene og konkurrere, men de må spise på rommet.

Bö er en del av det norske laget som blir favoritt til mixstafetten lørdag. I tillegg til individuell olympisk mester Johannes Thingnes, er det også broren Tarjei, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Röiseland for skandinavene. Dersom Bö ikke starter, erstattes han av Sturla Holm Laegreid. 25 år gamle Landmark Tandrevold var ikke ment å stille i den første OL-konkurransen.

© dpa-infocom, dpa: 220203-99-958758 / 2

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *