Saint-Gobain, storvinner av energiomstillingen

Krisen, jeg vet ikke. Saint-Gobain ble grunnlagt i 1665 og sto ferdig i 2021 «de beste resultatene i sin historie», ifølge daglig leder, Benoit Bazin. Inntektene vokste med 15,8 % til 44,16 milliarder euro, og den nåværende nettoinntekten nådde 2,8 milliarder euro, opp 50 % fra 2019, like før pandemien. For første gang oppnår byggevarespesialisten en tosifret driftsmargin.

Lederen isolert

Saint-Gobains virksomhet er betydelig styrket av energiomstillingen. Spesielt presser det på for bedre isolering av boliger (halvparten av konsernets aktivitet), men også for å utvikle boliger som forbruker mindre CO2. To sektorer der den franske mesteren er verdensledende. I fjor åpnet den 21 fabrikker eller nye produksjonslinjer rundt om i verden, en fjerdedel av dem i Asia.

Bestillinger vil fortsette å komme: «Det er 35 millioner bygninger som skal renoveres i Europa, og statene strammer opp regelverketoveralt», forklarer Benoit Bazin. Dette er tilfellet for Frankrike med RE2020 eller det nært forestående forbudet mot å leie innkvartering som anses som en termisk sikt.

→ LES. Saint-Gobain går et skritt videre

Selv økningen i energiprisene bekymrer ikke Saint-Gobain-sjefen altfor mye, som ser det som en forretningsmulighet. Akselerere «regjeringens bevissthet» ikke være mer avhengig av russisk gass og et fat olje for 100 dollar «.

Prioritet til lønnsomhet

Gjennom produktene «viktig», selskapet har også råd til å videreføre prisøkninger i sine tariffer. En fordel i dagens sammenheng. Fokusert på Slitesterk konstruksjon«, Saint-Gobain fokuserer også på lønnsomhet. Det foretok 20 avhendelser i fjor (som Lapeyre i Frankrike) og 37 oppkjøp, og ble for eksempel en av verdenslederne innen konstruksjonskjemi, en raskt voksende sektor som spesielt gjør det mulig å redusere karbonavtrykket til betong og sement. Dermed kjøpte han franske Chryso og amerikanske GCP. «Vi har nådd en milepæl i vår vekstprofil «, sier daglig leder i Saint-Gobain.

Den gamle speilfabrikken, opprettet under Ludvig XIV, er også eksemplarisk. Siden 2017 har den redusert sine CO2-utslipp med 23 % og økt investeringene i denne sektoren. I Norge skal Fredrikstad-anlegget bli verdens første nullutslippsfabrikk for gipsplater.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *