Slik vil Lundin Energys virksomhet se ut etter fusjonen med Aker BP

I forbindelse med sammenslåingen av Lundin Energys olje- og gassvirksomhet med norske Aker BP, i en avtale som forventes ferdigstilt i juni, vil resten være fornybar energivirksomhet. Lundin Energy-andelen vil forbli som notert i Stockholm, men etter fullføringen av Aker BP-transaksjonen vil den bestå av den nye virksomheten.

I desember 2021 ble avtalen mellom Aker BP og Lundin Energy offentliggjort.

Fornybarvirksomheten vil i første omgang ha tre aktiva, alle lokalisert i Norden. Dette er vindprosjektet Metsälamminkangas (MLK) i Finland, med en kapasitet på 132 megawatt som Lundin Energy har en eierandel på 50 % av og som forventes å bli solgt kommersielt til selskapet mot slutten av første kvartal i år. Det andre prosjektet er den 100 % eide Karskruv vindturbinen med en kapasitet på 86 megawatt, lokalisert i Sør-Sverige, for tiden under bygging. Lundin Energy sin tredje ressurs er det fullt operative Leikanger vannkraftverk lokalisert i Norge, hvor selskapet har en eierandel på 50 %. Anlegget skal ha en kapasitet på 77 megawatt, ifølge pressemeldingen.

I samsvar med selskapets tidligere annonserte vil Lundin Energy i første omgang ha tre eiendeler som vil generere totalt cirka 600 gigawattimer på årsbasis når de er i full drift. Selskapet vil være gjeldfritt og vil fokusere på å oppnå fri kontantstrømgenerering. I første omgang vil selskapet være fullt finansiert med 130 millioner dollar i kontanter.

Økonomiske ressurser bør brukes til utvidelse av vindprosjektet Karskruv.

Innen utgangen av 2023 forventes virksomheten å kunne generere fri kontantstrøm når alle virksomheter er i full produksjon, ifølge pressemeldingen og som er kjent enda tidligere.

I første omgang vil selskapet være gjeldfritt der det er mulighet for å hente kapital med sikte på å vokse eksisterende eiendeler og gjøre oppkjøp.

«Fokus for virksomheten vil være på å generere sterke kontantstrømmer, fullt eksponert mot spotmarkedsstrømpriser, og selskapet har allerede begynt å se på oppkjøp og vekstmuligheter,» heter det i pressemeldingen.

I første omgang vil det geografiske fokuset til selskapet være Norden. Fremover har imidlertid selskapet til hensikt å fokusere på Europa.

Lundin Energy vil beholde nøkkelpersonell i selskapets eksisterende styre og ledelse «med nåværende forretningskunnskap og dokumentert track record for å skape børsnoterte selskaper som har gitt betydelig aksjonærverdi i mange år.»

Intensjonen er at styret etter gjennomføringen av fusjonen med Aker BP skal bestå av Grace Reksten Skaugen som styreleder. Jakob Thomasen, Ashley Heppenstall, Aksel Azrac og Daniel Fitzgerald forventes å bli medlemmer.

Mer informasjon om veiledningen for 2022 vil bli avduket i løpet av andre kvartal i år, ifølge pressemeldingen.

En webcast-presentasjon av Lundin Energy holdes mandag kl. 16.00.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *