Hvor lang tid vil det ta før Putin blir styrtet av sitt eget folk?

Ser man forbi de siste årenes krigsrykter, er Russland og Ukraina historisk sett en søsternasjon som, akkurat som Sverige og Norge, har flere ting som forener dem enn skiller dem. Det må være veldig merkelig for russiske soldater å bli tvunget til å true og skyte folk som i prinsippet kunne vært deres brødre, søstre, fedre og mødre.

I skrivende stund er en 60 mil lang konvoi med russiske soldater og våpenbiler på vei mot Kiev. Det uttalte målet er å felle en demokratisk oppnevnt regjering. Ukrainerne forsvarer seg heroisk, men hvordan kan de i det lange løp stoppe den overlegne russiske hæren?

Det russiske folket er ofre for Vladimir Putins løgner

I bakgrunnen er Putins trussel om atomvåpen som et urovekkende bakteppe. Ikke siden den kalde krigen har atomkrig dukket opp som en reell trussel. Men er Putin gal nok til å gjøre det til en realitet? Sannsynligvis ikke, da han og de rundt ham er fullstendig klar over at dette vil bety et direkte motangrep på Russland som vil gjøre Moskva til en steinhaug.

Det russiske folket er ofre for Vladimir Putins løgner. Jada, mange kjøper den krigerske retorikken som kommer ut av statsmediene, der den ukrainske ledelsen kalles nynazistisk og hvor Russland ser ut til å være truet av Vesten, men mange kan også ta del i et sannere bilde gjennom Internett.

Sannheten er at Ukraina ikke begår noe folkemord mot russerne. Den ukrainske regjeringen er ikke nazistisk, men heller demokratiske politikere valgt i en mye friere prosess enn lederne i Russland. Og uansett hva Vladimir Putin sier, har NATO ingen planer om å angripe Russland.

FOR Å VITE MER: Eksperten: Den gigantiske russiske kolonnen en militær fiasko

Selv om det russiske regimet begår forferdelige krigsforbrytelser, er det viktig å huske at svært mange russiske borgere er imot denne krigen. Russerne er ikke våre fiender. Det er de russiske lederne som er det.

En nyhet dukket opp i feeden min onsdag kveld, med et bilde av tusenvis av antikrigsdemonstranter på et torg i St. Petersburg. Det er veldig modig under Putins undertrykkende styre – rundt tusen demonstranter i Russland har blitt arrestert av politiet siden invasjonen startet – og det gir håp om et fredelig og demokratisk Russland i fremtiden.

Det er også tegn på at kampmoralen er lav blant russiske soldater, trolig mye av de grunnene jeg har nevnt.

Den ukrainske opposisjonen var tilsynelatende sterkere enn Putin forventet

Alt tyder på at Putin forventet en rask seier over Ukraina slik at han kunne stille med en marionettregjering. Nyheter ble ved et uhell sendt ut allerede fredag ​​etter at krigen startet av et russisk statseid medieselskap, som annonserte at Russland hadde vunnet en strålende seier over Ukraina. Antagelig var den regjeringsbestilte artikkelen forhåndsskrevet og utløpt.

Men den ukrainske opposisjonen var tilsynelatende sterkere enn Putin forventet. Han kan også ha blitt overrasket over omverdenens enhet mot krig. Hvis de russiske tapene, som i skrivende stund er anslått til flere tusen døde soldater, fortsetter og stadig flere foreldre tar barna med seg hjem i kistene, vil dette bli stadig vanskeligere for Putin.

Hvor lang tid tar det før han blir kastet fra makten?

Selvsagt gjør de massive sanksjonene som er innført ikke bare det vanskeligere for Russland å finansiere krigen, men gjør også livet vanskeligere for vanlige russere. Jeg håper de forstår hvorfor dette skjer og at det er i deres hender å avsette en leder som har blitt straffet. Det fortjener ikke tilliten til det russiske folket.

FOR Å VITE MER: Premieren om krigen og Putins fiasko

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *