Babymatutfordrer tar inn 4,5 millioner – ønsker å revolusjonere tradisjonelle alternativer

Norske Gro Gro planlegger å pusse opp barnemathyllen i svenske butikker. Det ønsker de å gjøre ved å tilby økologisk kaldpresset barnemat som et alternativ til pasteurisert barnemat.

«Det er et alternativ til hjemmelaget barnemat,» sier han Malin Brusetgründer og administrerende direktør for selskapets virksomhet i Norge, ved Breakit.

«Vi bruker den såkalte HPP-teknologien, som er høytrykksbehandling. Så det vi gjør er å kjøpe råvarene i biter som blandes i en stor mikser – akkurat som hjemme, men selvfølgelig på industrielt nivå. Maten, grøten og smoothiene pakkes så i poser som deretter utsettes for trykkbehandling. Maten oppbevares så i kjøleskapet, sier Bruset.

Maten får da lengre holdbarhetsdato enn om du skulle lage din egen grøt eller smoothie på kjøkkenet hjemme, men den er like fri for tilsetningsstoffer og kraftfôr, sier han.

Hvor passer denne typen barnemat på prisskalaen?

— Vi er premium, så vi er litt dyrere, men ikke så mye mer, sier Malin Bruset.

Den nå innsamlede kapitalen – 4,5 millioner kroner – skal brukes til å få fart på ekspansjonen i både Sverige og Norge. Investorer inkluderer Orkla-firmaer, Aggregate Media og en rekke forretningsengler, inkludert Tone Wicklund Hansensom er administrerende direktør i Holy Greens og Ida Gran Jansenen av de største norske influencerne i matsektoren.

Produktene dukker for tiden opp i den svenske dagligvarehandelen, inkludert noen Ica og i butikker mathem.se i Stockholm-regionen. I nabo-Norge foregår salget blant annet i Coop Obs-butikker og i nettspilleren Oda.com. I løpet av et par år håper selskapet også å kunne lansere sine produkter i flere europeiske land.

Maten er pakket i en plastpose. Selskapet har imidlertid valgt å ikke bruke sugedyse for å redusere plastavfallet. Men konsernsjefen sier til Breakit at selskapet har flere ting å jobbe med på bærekraftsfronten.

– I kaldpresseteknologi går innovasjonen litt tregere og den kan ikke brukes på andre emballasjer enn plast, sier Bruset.

Jobber du på andre fronter for å bli mer klimavennlig?

– Vi er i dialog med et svensk selskap for å få hjelp til å beregne klimaavtrykket til produktene våre, sier Bruset og legger til at sortimentet deres nå er et helt vegansk sortiment, noe som er bra for klimaet, men at de har noen tall på hvilket inntrykk det faktisk gir.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *