Blowout-tap avslutter Flivvers-sesongen | Nyheter, sport, jobb


Meghan Trewhella fra Houghton (til høyre) kjører til kurven som Amanda Yu fra Kingsford under en MHSAA Division 2 District 33 semifinale onsdag 2. mars 2022 i Houghton, Michigan (Eddie O’Neill / The Daily Mining Gazette)

HOUGHTON – Kingsford Flivvers spiller i et av, om ikke det tøffeste basketballdistriktet for kvinner på Upper Peninsula. Med Escanaba, Negaunee og Houghton på banen er det ingen slakk i divisjon 2 distrikt 33.

Ikke Kingsford-spillere og manager Jon Lorenzoni var uvitende om dette da de reiste til Houghton onsdag kveld for å møte UPSSA Division 1-3 tredjeplasserte Gremlins.

Tradisjonelt er Houghton et høyt, talentfullt og fartsfylt kvinnebasketlag, og Gremlins er det også i år. Og de brukte disse ferdighetene til å velte 89-32 Flivvers for å gå videre til distriktsfinalen for å spille mot Negaunee.

Kampen var fortsatt en stor bestilling for Kingsford (7-13), men Flivvers har spilt uten senior point guard Talia Wallis de siste to ukene, og selv om Flivvers fortsatt hadde dyktige spillere, hadde de rett og slett ikke nok til å ta på seg Gremlins.

«Å si at spillet ikke gikk som planlagt er en underdrivelse», sa Lorenzoni. «Det er vanskelig å simulere (Houghtons) hastighet, størrelse og atletikk.»

Gremlins (18-3) hoppet 20-6 foran etter et kvarter og ga aldri opp. Houghton ringte 24 poeng i andre kvartal, 24 i tredje og 23 poeng i fjerde.

I mellomtiden ble ikke Kingsford ignorert i angrep hele natten, og scoret seks på to kvarter og 10 på to kvarter.

Meghan Trewhella ledet Houghton med 17 poeng igjen med 14 fra Annika Peterson, 13 fra Paige Sleeman og 12 fra Gwen Markham.

Senior Zoie Geronimo passerte Kingsford med åtte poeng, mens juniorene Erika Malone og Laura Bracket la til seks hver.

Sammen med Geronimo og Wallis må Kingsford erstatte seniorlagkameratene Abby Terrian, Paige Olsen og Allie LaVarnway neste sesong.

«Jeg er stolt av disse gutta» sa Lorenzoni. «Hele året representerte de Kingsford med klasse. De er fantastiske gutter og jeg føler meg heldig som har fått muligheten til å trene dem.»

Ridderne kjemper, men faller i hendene på ulvene

NORGE – Etter sin seier i åpningsrunden av divisjon 4 kvinners distrikt 99 på Forest Park mandag, avanserte Norway Knights til vertskap for en gang slått og andreplass Carney-Nadeau onsdag kveld.

I løpet av de siste årene har Wolves vært et dominerende lag lokalt, og selv om Knights ga seg selv høy respekt i distriktets semifinale, led de et 41-26-tap som avsluttet sesongen.

Faktisk har Knights (11-10) holdt ulvene på sesongens laveste poengsum hittil.

«Jentene mine kjempet til siste slutt» Det sa Norge-trener Joe Tinti. «Vi matchet intensiteten deres gjennom hele kampen og kom til 10 i fjerde kvartal. Vi klarte rett og slett ikke å fullføre oppsettene våre eller ta noen utvendige skudd, slik det har vært i hele år.»

Knights var innenfor fire av Wolves (20-1) etter det første kvarteret, men gikk gjennom et tørt andre kvarter og lå under 23-10 ved pause.

CN seniorsenter Tessa Wagner scoret 12 av sine 21 rekordpoeng i andre omgang for å hjelpe til med å holde Knights i sjakk.

Den norske unggutten Andi Carlson ledet laget sitt med sju poeng, mens Hannah Burklund og Averie Popp scoret seks hver.

Eldste Popp og Lillian Hauswirth spilte sin siste kamp for Knights.

«Takk til Averie Popp og Lillian Hauswirth, og vi ønsker dem det beste når de blir uteksaminert i år», sa Tinti.

Jerry DeRoche kan nås på 906-774-2772, ext. 244, eller til jderoche@ironmountaindailynews.com.



Dagens siste nyheter og mer i innboksen din






Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *