Nils van der Poel klar for hæren

I 2018-2019 tok Nils van der Poel en to-års pause fra konkurranser for å gjøre sin militærtjeneste. Han ble jeger-sanker.

Han følger nå den russiske invasjonen av Ukraina og sier han er klar til å slutte seg til den svenske hæren om nødvendig.

– Hvis vi trenger å mobilisere, så mobiliserer jeg, sier van der Poel på en pressekonferanse før allround-toalettet i Hamar, Norge.

«Helst ikke»

For SVT Sport utvikler resonnementet.

– Jeg har investert 14 måneder av livet mitt for å bli en best mulig soldat. Så det er en del av meg som ønsker å se hvor god jeg har blitt som soldat. Vil jeg drepe folk? Helst ikke, sier van der Poel og fortsetter:

– Spesielt ikke på den måten man må kjempe hvis man kjemper mot en stat ledet av en gal diktator. En annen ting er å kjempe i et operasjonsområde mot for eksempel Taliban. Da er det veldig åpenbart at personen du drepte er en veldig dårlig person, som trenger å forsvinne. Det er ikke så åpenbart når man kjemper mot en stat som Russland, men det reduserer ikke behovet som må løses.

Det er emosjonelt

Stjernen føler seg følelsesmessig påvirket av situasjonen i Ukraina.

– Det er veldig spennende å følge med på nyhetene når folk dør av ondskap, eller hva det måtte være som presser Putin. Men for min del har jeg blitt mye flinkere til å håndtere følelser de siste årene.

Torsdag sa van der Poel at han avslutter elitekarrieren etter verdenscupen neste helg. Hva som venter videre er uklart.

– Forhåpentligvis blir det ingen mobilisering i Sverige, sier han.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Nils van der Poel klar for hæren

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *