Ipswich Town-stjernen Bersant Celina vil la ukrainske fordrevne bo i leiligheten hennes i Norge GRATIS LEIE

Ipswich Town-stjernen Bersant Celina lar ukrainske fordrevne bo i leiligheten hennes i Norge LEIE GRATIS mens Kosovo-midtbanespilleren prøver å hjelpe flyktninger etter invasjonen av Russland

  • Ipswich Towns midtbanespiller Bersant Celina ønsker å hjelpe fordrevne ukrainere
  • Kosovo-stjernen tilbyr leiligheten sin i Norge gratis for å hjelpe de som trenger det
  • Celina var tre år gammel da hun flyktet fra krigen i Kosovo og bygde et nytt liv i Norge
  • Nå vil 25-åringen hjelpe dem å bygge et nytt liv slik han fikk











Fotballens emosjonelle respons på hendelser i Ukraina legger ekstra vekt på at så mange spillere har sine egne liv direkte påvirket av konflikten.

Noen store navn var flyktningbarn som Luka Modric og Asmir Begovic, samt Ipswich Towns midtbanespiller Bersant Celina, som ønsker å la fordrevne ukrainere bo uten husleie i en leilighet hun nylig kjøpte som en investering.

«Det var min fars idé. Han syntes det ville være flott om vi kunne bruke det til å hjelpe en familie som måtte forlate Ukraina, forklarer Celina, som var tre år gammel da hun flyktet fra krigen i hjemlandet Kosovo for å bygge et nytt liv i Norge.

«Det er klart jeg syntes det var en god idé. Det er en tøff tid akkurat nå, og jeg vil bare hjelpe.

«Familien min opplevde det samme da vi bodde i Kosovo. Du vet at du ikke kan hjelpe alle, men du kan gjøre en forskjell for noen.

«Leiligheten min ville være gratis for noen å bo i så lenge de trenger det. Det er en av tingene jeg ønsker å bidra med.

Everton-keeper Begovic vokste opp i Tyskland og Canada under problemene i Bosnia. Ballon d’Or-vinneren Modric var bare seks år da bestefaren hans ble skutt under Balkan-konflikten.

Ipswich Towns midtbanespiller Bersant Celina ønsker å hjelpe fordrevne ukrainere med å bygge nye liv

Kosovo-stjernen tilbyr leiligheten sin i Norge gratis for å hjelpe ukrainere i nød

Kosovo-stjernen tilbyr leiligheten sin i Norge gratis for å hjelpe ukrainere i nød

Leiligheten ligger i Drammen, en by 20 mil fra Olso, hvor Celina vokste opp

Leiligheten ligger i Drammen, en by 20 mil fra Olso, hvor Celina vokste opp

Celina, nå 23, vokste opp i Kosovo i en tid da det ble okkupert av Serbia og ble et episenter under konflikten med NATO.

«Jeg kan ikke huske hva som skjedde, men mamma og pappa fortalte meg historier,» sier Celina, hvis spillerkarriere startet i Manchester City og for tiden er på Portman Road på lån fra den franske klubben Dijon.

«Vi klarte å komme oss ut rett før det faktisk eksploderte i Kosovo. Min mor, broren min og jeg flyttet til Norge. Faren min var fortsatt i Kosovo og måtte rømme landet på en annen måte.

«Ja, det var en vanskelig tid. Selvfølgelig var det mange mennesker som var i fare og mange som døde. Det var skremmende. Det var godt å komme til Norge på grunn av de vanskelige tidene.

Real Madrid-ikonet Luka Modric var et flyktningbarn

Det samme var Everton-keeper Asmir Begovic

Noen store navn var flyktningbarn som Luka Modric (til venstre) og Asmir Begovic (til høyre)

Celina (til venstre) var bare tre år gammel da hun flyktet fra krigen i Kosovo for å bygge et nytt liv i Norge

Celina (til venstre) var bare tre år gammel da hun flyktet fra krigen i Kosovo for å bygge et nytt liv i Norge

Mange kroatiske, bosniske og kosovo-fotballspillere vil vite hva som skjer nå. Det vil være vanskelig for dem å se hva som skjer.

«Å tilby leiligheten min er noe jeg har bestemt meg for. Jeg håper å kunne gjøre dette i fremtiden med folk ikke fra Ukraina, men fra andre land. Det er mange som trenger hjelp. Virker lovlig.»

Familien Celina vil snakke med norske myndigheter for å legge til rette for overføring av en ukrainsk familie til leiligheten som ligger i Drammen, en by 20 mil fra Olso, der Celina vokste opp.

«Vi håper å kunne hjelpe en liten familie med å bygge en fremtid slik vi kunne,» legger Celina til. «Vi flyttet mye og bodde på herberger. Faren min kom noen måneder etter oss, han måtte snikes ut. Jeg kan tenke meg at det ikke var lett for foreldrene mine.

Celina ønsker å hjelpe ukrainerne å rømme etter den brutale russiske invasjonen av landet deres

Celina ønsker å hjelpe ukrainerne å rømme etter den brutale russiske invasjonen av landet deres

Det ukrainske militæret sa at Russland i dag fornyet angrepet «på alle fronter», med fallskjermjegere som lander i Kharkiv, stridsvogner og lastebiler som ruller inn i sentrum av Kherson og angrep på Mariupol og Zhytomyr.

Celina sier den ukrainske krisen diskuteres i fotballgarderoben, uansett hvor spillerne kommer fra.

«Du kan høre folk snakke om det i garderoben. Du kan føle spenningen. Det er ikke langt, sier han.

«Jeg er sjokkert over at vi i 2022 går gjennom en krig i Europa, eller hvor som helst i verden. Det er så vanskelig, det er mange mennesker som har det vondt og det er ikke godt å se.»

Annonse

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *