ExxonMobil går inn i Russland, forstyrrer milliarder av prosjekter










Sett inn: 2022-03-02 09:22

Foto av Zumapress / Scanpix

Det amerikanske selskapet slutter seg til en annen energifabrikk, som erklærer støtte til Ukraina uten å avsløre militsens tap.

Som svar på den russiske militærinvasjonen av Ukraina kunngjorde det amerikanske oljeselskapet ExxonMobil tirsdag at det ville trekke seg fra et stort olje- og gassproduksjonsprosjekt, Sakhalin-1, og stanse investeringene i Russland. Energimiljøet ble også med britiske BP, nederlandske Shell og norske Equinor. Sistnevnte nektet å delta i russiske prosjekter og erklærte sin støtte til den russiske staten.

Exxon, som har operert i Russland i 25 år, har inngått samarbeid med Rosneft, sysselsetter over 1 000 personer, produserer 220 000 fat olje per dag og forventer 9 milliarder. USD bygging av et flytende gassanlegg.

Det amerikanske selskapet kommenterer ikke det mulige tapet, men ifølge Financial Times ble anleggsmidlene i Russland verdsatt til nærmere 4 milliarder på slutten av fjoråret. AMERIKANSKE DOLLAR.

Tirsdag kunngjorde det franske oljeselskapet TotalEnergies og det sveitsiske gruveselskapet Glencore at de trekker seg fra Russland. Sistnevnte eier 0,5 % av aksjene i Rosneft og 25 % av det lille russiske oljeselskapet Russneft, men i denne situasjonen erklærer det at det kun tenker på sin mulige hjelp til de ukrainske selskapene.

Ifølge Financial Times, på grunn av den globale boikotten, finner 70 % av russisk oljeeksport nå ingen kjøpere.

Følg alle onsdagsnyheter i denne nyhetslinjen.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *