Pengeinnsamling for Ukraina i Tega: handelsmenn utfordrer hverandre

– Han ville vært ekstremt takknemlig om de for eksempel ville donere paller med bleier og andre varer, sier gründer Robert Erlandsson, som håper forhandlere tar utfordringen.

– De må gjerne kontakte meg så jeg kan sende folk for å hente, sier han.

Førstehjelp

Sist lørdag ble han kontaktet av naboene Aleksandra Wojtkiewicz og Katarzyna Kuc, som gjennom polske bekjente fikk høre om en pengeinnsamling i Gøteborg.

En oppfordring om å donere klær og annet nødvendig utstyr ble lagt ut på sosiale medier og på søndag valfartet folk fra Överön, Kärna, Hålta, Ytterby og Kungälv til Aleksandra og Katarzynas hjem i Tega, hvor de bodde. , plaster. , soveposer, puter og varme klær.

– Jeg har et stort kontaktnett og gode venner som stiller opp hvis man ber om hjelp, så det gikk veldig bra, sier Robert Erlandsson.

Presentasjon på Rollsbo

For å hjelpe til med den videre innhøstingen leier han nå den store boden hos Vena Trailer-firmaet i Rollsbo. Fra i dag tirsdag er det mulig å levere bagasje på hverdager fra 09:30 til 11:30 og fra 10 til 14 på lørdager og søndager.

– Vi skal sette opp noen skilt slik at folk kan finne Truckgatan 16. En av mine ansatte kan stå for mottak av varene og vi fyller på lager så snart som mulig.

Kjør til grensen

Alt som leveres sorteres av innsamlingsinitiativerne i Utby og Lerum og fraktes deretter via et polsk transportselskap som opererer i Norge-Ukraina.

– Eieren Artur har mange ansatte fra Ukraina og har en ukrainsk kone. Varene skal fraktes til Chelm-grensen i det østlige Polen, og derfra vil vi motta fotografier som beviser at alt når de rette mottakerne, sier Aleksandra Wojtkiewicz.

Hva mer trenger du akkurat nå?

– Det er ganske mye klær, så det du trenger mest av alt er førstehjelp og alle slags batterier. Bleier, barnemat, barnemat, melkeerstatninger. Vatter, bandasjer, tannbørster, tannkrem, såpe og sjampo. Kraftverk. Mange barn er forkjølet, så flyktninger trenger også alvedon, ipren, nesespray, hostemedisin. Sterile munnbeskyttere og hansker, sier Aleksandra Wojtkiewicz.

Enorm vilje til å hjelpe

Det forteller om en enorm vilje til å hjelpe blant polakkene og at ingen egentlig har tid til å frykte og bekymre seg for en mulig opptrapping akkurat nå.

– Vennene våre drar til grensen og tar med flyktninger hjem. Du kan lese den fortløpende på sosiale medier. Men nå trenger vi støtte fra andre land også fordi det er så mange flyktninger som krysser grensen, sier Aleksandra.

Alle de som lider

For Robert Erlandsson virker det åpenbart å være involvert i Ukraina og alle de som lider hardt akkurat nå.

– Det som skjer er forferdelig og kanskje blør man mer når man har en liten jente i huset, sier han og klemmer datteren Nova på to og et halvt år.

Ikke glem å laste ned vår nyhetsapp på mobilen din:

2. For å laste ned nyhetsappen, klikk «last ned» eller «installer».

3. Godta at nedlastingen begynner.

4. Deretter starter nedlastingen.

5. Når nedlastingen er fullført, klikk «Åpne» for å åpne nyhetsappen.

6. Nå har du selvfølgelig lastet ned nyhetsappen. Du kan finne appen på mobilens startskjerm blant andre apper.

Husk å aktivere push-varsler slik at du aldri går glipp av en lokal nyhet.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *