36 stater lander ikke russiske fly

Paymto av rød farge opptil 28 dager. ettermiddagsforbud mot russiske flyreiser, gult Ukraina. blant annet luftrommet kontrollert av Russland. Flightradar24 diagram.

Sanksjonene vil radikalt lamme den kommersielle luftfarten til den falne staten Ukraina.

Dmytro Kuleba, ukrainsk utenriksminister, har 32 stater som har forbudt russisk-opererte fly fra å operere i det kontrollerte luftrommet. Dette ble annonsert av UNIAN-nyhetsportalen med en lenke til Ukrainas utenriksdepartementet.

Men i løpet av timer etter kunngjøringen økte antallet medlemsland med ytterligere fire. Disse er nå Østerrike, Albania, Anguilla (Storbritannia i Karibien), Belgia, Bulgaria, Jomfruøyene, Storbritannia, Ungarn, Tyskland, Gibraltar, Hellas, Danmark (med Grønland, Færøyene og territorialhavet), Dersee, Irland, Island. , Spania, Italia, Canada, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Finland, Frankrike, Kroatia, ecu, Sverige, Estland.

Det er ukjent at Storbritannia var det første som innførte et slikt forbud, fulgt av Polen og EU som helhet, samt Canada. Disse sanksjonene ble vedtatt som svar på russisk militæraksjon i Ukraina, som hadde utløst raseri fra verdenssamfunnet.

Frem til mandag bestod den av en forbindelse fra Nord-Norge til Svartehavet, noe som begrenset muligheten for russiske fly til å fly fra landets by til Vest-Europa. Det eneste gapet som var igjen var den smale korridoren av nøytralt rom over buen til Finland, som fly flyr vestover eller inn i Kaliningrad-regionen gjennom.

På flyovervåkingsstedet Flightradar24 var bevegelsen av private jetfly mellom Vest-Europa og Russland aktiv i Europa kort tid før forbudene trådte i kraft. I går søndag var det mulig å se Boeing 777 Aeroflot ta av fra Moskva og returnere til Grønland, hvis luftrom også er fullt av russiske fly. Eller hvordan det forskningsselskapets Boeing 737 prøver å finne en vei ut.

Det er klart at dagens forbud kan sette mange 27.000 russiske turister på ferie i vanskeligheter.

Videre må Sergei Lavrov, den russiske utenriksministeren, nå finne ut en ny måte å fly et regjeringsfly med dårlig transport til FN. Dette ble rapportert til RosTV av Maria Zakharova, representant for det russiske utenriksdepartementet.

Det russiske luftforsvaret venter fortsatt på et par til. I tillegg forbyr sanksjoner eksport av reservedeler til Russland, så selv vestlige fly som ikke vil bli berørt av forpliktelsen til å refundere leasingselskaper vil ikke kunne fly med det første.

I denne situasjonen er Russland ansvarlig overfor alle stater med sitt analoge forbud, så territoriet beveger seg fortsatt med fly, og rutene som forbinder Europa med Det fjerne østen, som tynt krysser Sibir, er nå lenger sør. På himmelen i Kasakhstan, for eksempel, tredoblet flytrafikken seg som et resultat, og Finnair Finland stanset langdistanseflyvninger mot øst fullstendig, selv om det representerte en strategisk viktig inntektskilde for vindparken.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg. kilder.