I Litauen har fjellene samlet støtte til Ukraina, G. Landsbergis snakker om nye sanksjoner mot russiske skip

Røde Kors kan knapt samle støtten fra befolkningen i artikler for ukrainere

Litauens Røde Kors, som søndag begynte å samle støtte fra befolkningen til krigsrammede ukrainere, melder at det ikke kan tenkes på grunn av det høye aktivitetsnivået.

«Sent i går annonserte vi en kampanje, da vi fikk en forespørsel fra staten, var vi veldig redde for at folk ikke kunne reagere, samle seg. Jeg var selv her i Vilnius, det var allerede et stort antall mennesker kl 12, også hvis vi har ikke transportmidlet ennå. Den ene lastebilen har allerede gått, den andre står fortsatt, bagasjen er fysisk kastet på stedet, sier Luka Lesauskaitė, organisasjonens kommunikasjonsrepresentant.

Ifølge henne indikerte statlige myndigheter, som vil fortsette å koordinere transporten av bistand til Ukraina, at «tusenvis av tonn» med varme klær, tepper, soveposer og andre gjenstander er nødvendig.

«For eksempel er kravet til varme klær som vi har blitt spurt om 40 tusen tonn. Så vi regner med lastebilene, ta oss til logistikksenteret. Bedriftene hjelper også til. I Vilnius er den andre lastebilen i ferd med å fylles opp, tre til venter» , sa representanten for Røde Kors.

Innbyggere i seks bysentre over hele landet blir bedt om å ta med ting ukrainske borgere trenger for å finne ly eller gjemme seg: tepper, puter, laken, soveposer, matter, håndklær, varme klær som passer for vintersesongen og sko.

Ifølge L. Lesauskaitė er situasjonen svært lik i Kaunas, Šiauliai og andre store byer.

Organisasjonen ber deg på det sterkeste om å donere kun nye og lite brukte klær eller sengetøy, for å sortere varene i individuelle poser som spesifiserer type, mengde (sko, herre- og damejakker, bukser, tepper osv.).

Innbyggere i landet kan donere gjenstander fra Vilnius til Avia Solutions Group Arena (Ozo St. 14, Vilnius), Kaunas Žalgiris Arena (50 Karaliaus Mindaugo Ave., inngang fra gamlebyen), Klaipėda – Piliavietė (Vilnius) 4), Šiauliai – Šiauliai Arena (J. Jablonskio St. 16), Cido Arena i Panevėžys (Parko St. 12) og Alytus Sports Palace (Naujoji St. 52).

Varer kan leveres til disse hentestedene fra 12.00 til 20.00 på søndager og fra 10.00 til 20.00 på mandager og tirsdager.

Helsedepartementet kunngjorde også lørdag at Litauen vil sende 30 lastebiler med medisinsk utstyr og medisiner til Ukraina.

På sin side kunngjorde Deals On Wheals søndag at de hadde organisert 12 minibusser med nødvendig utstyr for russerne som ble angrepet av Russland, og ved retur til Litauen skulle bilene frakte krigsflyktningene som ønsket å komme hit – opptil 90 av dem de kan komme i denne konvoien.

Konvoien dro også til seks ukrainere fast bestemt på å forsvare hjemlandet.

Humanitær hjelp ankom Ukraina i en minibuss: klær, sko, spesialbriller, eksterne batterier, drivstoff, førstehjelpsutstyr, mat, drivstoff, medisiner, hygieneartikler og mange andre nødvendige gjenstander.

Russland, som mobiliserte hundretusenvis av tropper på den ukrainske grensen, invaderte den torsdag, og startet en storstilt militæroperasjon over hele landet, og ødela infrastruktur og drivstoffforsyninger for å okkupere storbyområder. Flere hundre ukrainere er drept, inkludert dusinvis av sivile, og tusenvis er såret.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *