Otrogen biskop i mediala skamvrån
Otrohet er intet som nyhetsmedier brukar basunera ut i offentligheten. Det är få politiker, høye tjenestemän eller andre offentliga personer som har fått sitt vänsterprassel exponerat i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Sveriges Radio och så vidare.
Det her handler om at allmänintresset anses begrenset. Det sekulære samfunnet ser det i dag som så moralsk forkastelig og karaktersvagt at en annen affär må komme offentligheten til del.
Det er kort sagt som en del av den private sfären.
Menn i uken har gått inn i den her moralfrågan har vært totalt omvända. När biskopen på Gotland i tisdags avkragades for en utomäktenskaplig affär, gick alla svenska medier ut med orsaken till said.
Som over en natt ble altså den vanlige høstens sekuläre mediumetiken til religiøs dogmatisme.
Reporter: Johan Cedersjö
At snakke med eller mot ekstremister
Det er vanskelig å intervjue ekstremister. Hur hårt ska man som gå på? Måste man gå in i argumentation och motbevisa varenda påstående? Ellers finnes det tverrtom og poeng med porträttera gjennom å lytte og lita på publikens evne til å tolke og sette i en kontekst.
Den her debatten har blossat opp etter serien ”Omgiven av fiender” publisert på Viaplay. Jeg følger dokumentarfilmaren Henrik Evertsson høyerextrema grupper i Norden.
Redan når serien lanseres så produksjonen produseres som poeng var å prøve gjennom dialogen for å forstå hvilke formatgrupper.
Men kritiker menar at resultatet ble en serie kapad av nazisternas egen agenda.
Reporter Erik Petersson.
Ingen samordning av gallring av e-postloggar
Så kallade epost-loggar har under seinare år blitt en favoritthandling for murvlar att begära ut. Med hjelp av disse har flere avsløringer om hvordan tjenestemenn har forsøkt å fylle ut informasjon fra alle som kan publiseres.
Lite bak kulisserna har det sedan 2019 pågått en strid om hur lenge e-postlogger skal lagres av myndigheter. For all framtid tycker vissa, så kort tid som mulig tycker andra. Sedan årsskiftet finnes en ny föreskrift på plats. En föreskrift som inte gör någon journalist glad.
Reporter: Tonchi Percan
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»