Ropo Capital kjøper Bahs Kapital, med mål om å bli den største i Norden

Ropp Capital, en sterk leverandør av tjenester innen fakturabehandling i Finlandfortsetter nå ekspansjonen gjennom oppkjøpet av Bahs Kapital med mål om å bli Nordens største.
Michael Wolf sitter blant annet i styret.

Ropo Capital, en av de ledende leverandørene av fakturabehandlingstjenester i Finland, etablerte seg i det norske markedet gjennom oppkjøpet av IT-logistikkselskapet Posti Messaging i november 2020. Nå fortsetter selskapet ekspansjonen gjennom oppkjøpet av Bahs Capital. Målet er å bli hovedaktøren innen fakturahåndtering i Norden.

Klar for det norske markedet

«Med oppkjøpet akselererer Ropo Capital lanseringen av sitt omfattende tilbud av automatiserte fakturalivssyklustjenester også i det norske markedet», skriver selskapet i en pressemelding.

Ropo Capital har vært tilstede i Sverige siden 2019 og vil med oppkjøpet av Bahs Kapital tilby kunder lignende løsninger på tvers av de nordiske landene.

– Vi jobber med å introdusere vårt fakturahåndteringskonsept til Norge og dermed bidra til innovasjon i bransjen gjennom vår unike modell som en enhetlig tjenesteleverandør. Vår løsning automatiserer hele faktureringsprosessen, fra fakturalevering til betalingssporing og inkasso. Med Bahs Kapital er vi klare til å lokalisere vårt tilbud og bringe vår ledende teknologi til det norske markedet, sier Rickard Westlund, administrerende direktør i Ropo Capital.

Hovedstaden i Bah

Bahs Kapital ble grunnlagt i 2014 i Norge. Når oppkjøpet er gjennomført, vil Bahs Kapital-sjef Tove Giske inngå i Ropo Capital Groups ledergruppe med ansvar for Ropo Capital i Norge.

– Jeg er glad for den kontinuerlige vekstveien vi tar sammen med Ropo Capital. Vi har notert oss Ropo sin vellykkede ekspansjon til Finland og Sverige og er stolte av å lansere Ropo 24 og alle tjenester innenfor fakturalivssyklusen i Norge. Det norske markedet er klart for neste generasjons tjenester som bruker automatisering, kunstig intelligens og sanntidsdata. Med vår løsning for ulike stadier av fakturalivssyklusen vil vi kunne endre norske bedrifters erfaring med å håndtere fakturaer, sier Tove Giske, administrerende direktør i Bahs Kapital.

Inntekt

Med oppkjøpet av Bahs Kapital øker totalomsetningen til Ropo Capital-gruppen til nesten 100 millioner euro og konsernet vil ha rundt 400 ansatte fordelt på syv kontorer i Finland, Sverige og Norge. Selskapet har mer enn 10 000 kunder og leverer mer enn 170 millioner fakturaer og andre dokumenter per år.

– Gjennom dette oppkjøpet styrker vi ytterligere vår posisjon innen fakturahåndtering og fortsetter å eksekvere vår vekststrategi med mål om å bli nordisk markedsleder i vår sektor. Vi har stor tro på at det også er etterspørsel etter Ropos omfattende og unike faktureringstjenester i Norge, sier Rasmus Molander, styreleder i Ropo Capital.

administrerende direktør og styremedlem

Den svenske administrerende direktøren i Ropo Capital er Jonas Ramstedt som tidligere har jobbet i Swedbank/PayEx som VP Sales & Marketing og i Intrum Group i ulike senior salgs- og markedsføringsstillinger i Sverige og Europa.

Siden 2020 har tidligere Swedbank-sjef Michael Wolf også vært en del av styret. Tidligere var han rådmann i rådet.

Transaksjonen forventes å bli gjennomført i mars 2021. Partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre økonomiske detaljer om transaksjonen.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *