Friidrett: den norske europamesteren Karoline Grövdals feil – hun går glipp av OL på 10.000 meter

Det er tre måter å komme seg til den olympiske starten på 10.000 meter i Paris. Går under tidsgrensen 30.40, via rangering eller via terrengløp.

Grövdal har ikke løpt 10.000 meter på banen siden møtet med Therese Johaug på Bislett i mai 2022 og klarte ikke å kvalifisere seg tidsmessig.

OL i Paris 2024

  • Etter en turbulent uke: bokseren Lin Yu-ting klar for OL-finalen avhørt – hånet av motstanderne

  • Henriette Jaeger

    Norsk løper Henriette Jaeger i den historiske OL-finalen: «Jeg har kontroll på oppkast»

Grövdal vant EM på leire i tre år på rad, men forsto ikke at det var en vei til OL-starten. Totalt åtte plasser er reservert for langrennsløpere. Hennes seier i terreng-EM og plassering som beste europeer i verdensmesterskapet måtte følges opp av deltakelse i et nytt løp, noe hun ikke var klar over.

– Jeg føler meg litt dum når jeg sier at jeg ikke visste, sier han til NRK.

Kun 5000 meter i OL

Det hadde også vært mulig å komme seg til OL med en kombinasjon av landeveisløp han stilte i og et 10.000 meter baneløp innenfor en kvalifiseringsperiode. Verken Grövdal eller noen av hans lag visste om den kombinasjonen før det var for sent.

– Når det gjelder terrengklassifiseringen tror jeg noen i ledelsen kunne informert meg. Men jeg oppdaget de andre forholdene i tide for at denne kunne leve opp til valget mitt, understreker Grövdal, som ga opp 10.000 meter på banen fordi han sliter mer med piggsko enn i landeveisløp med de nye superskoene.

NRK-kommentator Jann Post mener Grövdal hadde best sjanse til å komme blant de seks beste på 10.000 meter i OL 9. august. Nå for henne blir det bare 5000 meter.

Han kunne også ha gjort et siste forsøk på å kvalifisere seg til OL på 10.000 meter tid i norgesmesterskapet i helgen, men han avstår og løper bare 5.000 meter.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *