Norskeide Nor-Tech 80 fots værstingfartøy – Båtliv

Norskeide racerbåtspesialist Nor-Tech med fabrikk i Fort Myers Florida er kjent for sine dristige, ultraraske racerbåter. Nå bygger selskapet en 80 fots superyacht som ifølge nettutgaven av Norsk Båtmagasin gjør mer enn 60 knop.

80 foteren er bare én av fire nye modeller fra Nor-Tech, administrert av de to nordmennene Trond Schou og Nils Johnsen. På båtmessene i Fort Lauderdale og Miami i Florida slår de vanligvis til med fargerike kamgarnbåter for fartsentusiaster, men en 80-foter som klarer 61 knop er ekstrem selv på det amerikanske markedet.

Nor-Tech bygger både dype V-bunns monoskrogbåter og katamaraner, avhengig av kundenes ønsker og behov.

– Vi har allerede bygget en 344 GT (lite bilde) og har en 300 GT under utvikling. Dette er et helt nytt konsept og en blanding av motorbåter og midtkonsollbåter. Det er absolutt ingen fiskebåter, sier Trond til Båtmagasinet.no

Nye Nor-Tech Monte-Carlo er en såkalt social cruiser med førersetet i sentrum. Så langt er den bygget i to eksemplarer som 42 fot, hvorav en av båtene er i Norge. En mindre 33 fots versjon av Monte Carlo er også under utvikling.

Det tredje eksemplaret av den ekstreme Nor-Tech 80 SPX er allerede i produksjon. Nye funksjoner inkluderer en integrert flybridge. Båten presenterer luksuriøse løsninger i mange detaljer.

I maskinrommet på 80 foteren er det to Caterpillar dieselmotorer (C32) med over 2000 hestekrefter hver. Ifølge produsenten kan båten nå hastigheter på over 70 miles per time (113 km/t eller 61 knop). Prisen er følgelig også mellom fem og seks millioner amerikanske dollar, som tilsvarer cirka 40 millioner svenske kroner.

Tekniske spesifikasjoner
Lengde: 24 meter
Bredde: 4,8
Dypgang: 1,2 m
Vekt: 45 tonn
Senger: 7
Motorer: 2xCaterpillar C32 1635 HK 60 MPH
2xCAT 32ACERT-1825HP, MTU 2000, MTU 2400
Informasjon: www.nor-techboats.com

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *