Rambøll signerer nok en kontrakt for energiøya i Nordsjøen

Det danske ingeniørfirmaet har vunnet sin femte kontrakt for å delta i prosjektet Danish Energy Islands. Rambøll vant dermed anbudet om å bli kundeteknisk rådgiver for Energinet på energiøya i Nordsjøen.

Kontrakten har en verdi på 30,21 millioner euro og inkluderer en opsjon på en påfølgende revisjon. Den vil ansette rundt 35 heltidsansatte Rambøll-eksperter på tvers av konsernet i løpet av de neste 10 årene.

Visningsvindu

– Energiøya i Nordsjøen vil være den første i sitt slag i verden, så prosjektløsningene og den unike opplevelsen vi bygger i Danmark underveis vil være betydningsfulle for fremtidens maritime energiinfrastruktur. Prosjektet vil derfor være et svært viktig utstillingsvindu for resten av Europa, Asia og USA, som ser på lignende visjonære prosjekter innen offshore vind- og energiknutepunkter, sa John Ammentorp, landsjef for energidrift i Rambøll i Danmark.

Planen er å utstyre energiøya i Nordsjøen med en kapasitet på 3 gigawatt i 2033 og 10 gigawatt i 2040.

– Danske energiøyer står på randen av en ny æra for offshore vindkraftproduksjon og vil være utgangspunktet for en radikal transformasjon og integrasjon av det europeiske energisystemet. Derfor er det nødvendig å samle dyktige eksperter til oppgaven slik at vi sammen kan løse prosjektets mange utfordringer, sier Jan Hagenau, Senior Project Manager i Energinet.

Store mengder grønn energi

Ifølge Rambøll og John Ammentorp er det et «hardt puslespill» å etablere den elektriske infrastrukturen for en kunstig øy som kan håndtere 10 gigawatt. Derfor er det viktig å finne nye og effektive løsninger for å transportere enorme mengder grønn energi over lange avstander til mange ulike forbrukere lokalisert i ulike land og med lavest mulig energiutslipp underveis.

Rambøll vil spesifikt bistå Energinet med å sette opp infrastrukturen på og rundt energiøya i Nordsjøen på den mest modulære og skalerbare måten for å gjøre prosjektet så effektivt som mulig.

– Dette krever innsikt og tett samarbeid med Energinet om alle aspekter som trengs for å bygge infrastrukturstrukturene for energiteknologi. Det er et avgjørende bidrag til den grønne omstillingen at vi klarer å skape et effektivt og skalerbart konsept for fremtidens maritime elektriske infrastruktur, det er dette vi starter her, sier John Ammentorp.

Andre kontrakter tildelt Rambøll inkluderer utvikling av et konseptdesign for en modulstasjon på Energiön Nordsjøen for Energinet, en miljøvurdering av planen for Energiön Bornholm og marine mulighetsstudier for øyas konsekvensutredning (EIA).energi som kabeltrasé. planlegging i forhold til Energiön Bornholm.

Kilde: Rambøll

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *