I fjor avslørte Ekot at Facebook gjennom sporingsverktøyet sitt hadde mottatt informasjon om svenske apotekkunder i flere år: hvem de var og hva de ønsket å kjøpe.
Reviderte svenske apotek har stoppet sine overføringer, men Ekot avslørte onsdag at Facebook også har mottatt lignende informasjon fra hundre nettapotek i andre deler av Europa.
Det har f.eks involvert e-postadresser til kunder og som søkte etter ting som «tarmproblemer» og HIV-tester.
– Hvis jeg prøver å bli gravid og ser etter produkter som øker sjansene mine for å bli gravid, har jeg kanskje ikke fortalt det til noen andre. Kanskje ikke engang for min partner. Det er klart at dette er sensitive data, sier Abir Al-Sahlani.
Det siste året har Ekot Han spurte Facebook gjentatte ganger om de lagret eller på annen måte brukte informasjon lekket fra svenske apotekkunder, men Facebook avslo et intervju.
Brukt i fjor vi brukte Facebooks sporingsverktøy for å sende dem helseinformasjon om 200 000 fiktive personer og kunne deretter bevise at denne informasjonen ble lagret av Facebook.
Nå sier Facebook at filteret de har for å hindre at informasjonen lagres også fungerer på svenske data, men også at filteret ikke kan «fange alt hele tiden». De skriver også at filteret fokuserer på nettsteder Facebook vurderer som sannsynlige avsendere av sensitiv informasjon.
Facebook delte ikke av dokumentasjon som viser hvor effektivt filteret deres faktisk er. De svarte heller ikke på spørsmålet om de bruker helseinformasjon til å bygge profiler til brukerne sine for reklameformål.
På spørsmål om hva som har skjedd med kundedataene til svenske apotek, skriver Facebook også at de ikke kan kommentere enkeltsaker.
– De bør demonstrere at dersom de mottar sensitive data, sletter de dem uten å bruke dem. Og hvis de bruker dem, er åpenhet minimumskravet, sier Birgit Sippel, et sosialdemokratisk EU-parlamentsmedlem fra Tyskland.
«Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd.»