Västerbottensregionen ønsker å beholde ruten mellom Umeå og Östersund: «Klok og god»

– Det er avgjørende for Jämtland, sier Jonas Lundström, driftsleder for nærings- og samfunnsbygging i Västerbottenregionen.

Både Västerbottenregionen og Umeå kommune ønsker å beholde ruten mellom Östersund og Umeå. I en uttalelse til det svenske Trafikverket mener de linjen er vesentlig for å koordinere avansert helsevesen og kompetanseforsyning i Nord-Sverige.

Flyforbindelsen ble etablert på 1980-tallet for å forbedre tilgjengeligheten til NUS, som er et regionsykehus for Jämtland-Härjedalen-regionen.

Regionen: Kommer hele fylket til gode

Til tross for at traseen først og fremst er ment å forbedre tilgjengeligheten for Jämtland-Härjedalen-befolkningen, mener Jonas Lundström fra Västerbottenregionen at hele fylket og spesielt NUS har nytte av traseen.

– Forutsetningen for å opprettholde og utvikle Norrland universitetssykehus er at det er et pasientgrunnlag, sier han.

Jeg er glad for at den svenske regjeringen og samferdselsforvaltningen tenker annerledes

I tillegg til den tekniske vurderingen som ble utført av det svenske transportverket, foretok regjeringen en politisk vurdering av om ruten var nødvendig eller ikke.

Selv om den svenske transportadministrasjonen ønsket å legge ned linjen, mener regjeringen det er nødvendig. En avgjørelse verdsatt av Västerbottensregionen.

– Vi ønsker ham velkommen og synes han er klok og god. Jeg kan ikke be den svenske transportadministrasjonen, som er nasjonal myndighet, om å forstå de regionale ambisjonene, sier Lundström.

Umeå som trafikksentral i Nord-Skandinavia

Jonas Lundström mener at regionene i Nord-Skandinavia bør knyttes mer til hverandre for for eksempel å bedre forholdene for investering i batterier i Nord-Skandinavia.

– Västerbotten kan være et knutepunkt for trafikk. Ser vi på mulighetene for å lage øst-vest-linjer mellom Finland, Västerbotten og Norge, er det klart at de også vil knytte seg til Åre og Östersund, sier Lundström.

I klippet hører du Jonas Lundström fortelle om banens betydning for både Västerbotten og Jämtland-Härjedalen.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.