Uventet svensk EM-sølv i stafett – fra «feil» lag.

Med to EM-mestere Albin Ridefelt og Martin Regborn pluss Gustav Bergman – bronsemedalje på mellomdistanse lørdag – var det svenske førstelaget på stafetten favoritt.

Men de uforutsette omstendighetene til Ridefelt, som hadde vært den første til å komme ut, var det i stedet det andre svenske laget som seiret. Ved det første byttet var Henrik Johannesson mer enn 20 sekunder foran resten av laget (2:30 foran Sverige 1).

Anton Johansson, sølvvinner lørdag, tok over etter det andre svenske laget. Johansson klarte imidlertid ikke å holde gapet med de gjenværende lagene da han ble forbigått av Norge og Sverige 3, med Isac von Krusenstierna. For førstelaget ble det også en kamp for Martin Regborn, som kort tid etter byttet var nesten fire minutter unna ledelsen.

Sverige 2 og 3 i ledelsen

Trioen Sverige-Norge-Sverige holdt sammen det meste av andre etappe. Men mot slutten falt både Johansson og von Krusenstierna og lå på andre- og tredjeplass, omtrent ett minutt bak Norge i overgangen til siste etappe.

Emil Svensk i Sverige 2 og Max Peter Bejmer i Sverige 3 fikk imidlertid selskap av Sveits, som var varm i hælene på svenskene midtveis i strekningen etter å ha kommet seg nesten 1:30 fra girkassen.

«Sensasjonelt sølv»

Til å begynne med ble saken aldri diskutert. Norge tok gull med klar margin. Men det lå en kamp bak. Ved nest siste kontroll var de tre lagene nesten jevne, men først på målstreken kom Sverige 3 med Max Peter Bejmer på andreplass med Sveits på bronsen.

– Etter å ha blitt talt en, to og tre ganger, tar Max Peter Bejmer og det tredje svenske laget et rungende sølv. For en spennende konkurranse, sa SVT-kommentator Peter Jonsson i sendingen.

– Jeg fikk en fantastisk posisjon av Viktor og Isac så jeg måtte bare prøve å ta et steg frem og utnytte situasjonen maksimalt, sa en fornøyd Max Peter Bejmer like etter målgang.

Ikke uventet kom den svenske medaljen fra løperne Viktor Svensk, Isac von Krusenstierna og Max Peter Bejmer.

Sverige 2 endte på fjerdeplass, mens det svenske førstelaget ble nummer fem.

Når orienterings-EM er over, reiser syv svenske menn hjem med medaljer fra Estland.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.