Utvidet varsel om luftangrep – Svenska Magasinet

Ryanair, SAS og Easyjet. Tirsdag kunngjorde fagforeningen USO at de varsler en ni dager lang streik for Easyjet kabinansatte. Dette gjelder 1., 2., 3., 15., 16., 17., 29., 30. og 31. juli.

Det er 24-timers streikevarsler ved ni anledninger i juli som påvirker 450 Easyjet kabinansatte som det britiske flyselskapet har stasjonert i El Prat, Malaga og Palma.

– Så langt har selskapet ikke vist interesse for å forhandle frem bedre arbeidsforhold for mannskapet i Spania for å ha de samme arbeidsforholdene som andre europeiske baser som i Frankrike og Tyskland, sier Miguel Galán, spesialisert representant for USO ved EasyJet Rum rosin. .

– Foreløpig har EasyJet kabinansatte i Spania en grunnlønn på 950 euro, som er 850 euro mindre enn kollegene i Frankrike eller Tyskland.

Ryanair

USAO-advarselen kom bare timer etter at streiken ble utvidet blant Ryanairs kabinansatte i Spania. Dette gjelder Belgia, Portugal, Frankrike og Italia, hvor 2700 kabinansatte streiker på ulike datoer sammen med sine kolleger i Spania.

Hvordan Svenska Magasinet Som tidligere rapportert, er Ryanairs kabinansatte i Spania klare til å streike etter sammenbruddet i forhandlingene mellom USO-forbundene og Sitcpla og Ryanair.

Dersom det ikke oppnås enighet, vil Ryanairs kabinansatte gå til en seks dagers streik ved selskapets ti baser i Spania 24., 25., 26. og 30. juni og 1. og 2. juli, inkludert Malaga, Alicante og Palma på Mallorca.

SAS

Tusen SAS-piloter har varslet streik siden 29. juni. Og det gjelder SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark dersom det ikke oppnås enighet i forhandlingene mellom SAS og piloter om en ny avtale.

Pilotforeningene påpekte at de to ganger hadde tilbudt tidsbegrensede kriseavtaler til SAS under pandemien, noe som styrket selskapets økonomi. Men i stedet for å etablere nye forbedrede avtaler, valgte SAS å forlenge de vesentlig svekkede vilkårene.

Flyselskapets mekanikere varslet også en solidaritetsstreik med flyselskapets piloter, sier dr.dk. Streiken starter tidligst 5. juli.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.