Utrolig begynnelse for Dagnys nye organisasjon

I 2021 opprettet Dagny Norvoll en Sandvik-restriksjonsorganisasjon. Det endte med et overskudd på 2,9 millioner. 31-åringen fra Tromsø oppnådde et sterkt økonomisk resultat i 2021 gjennom sin nye organisasjon Little Daggers Touring AS, hvis pengeår startet mot slutten av januar i fjor.

I løpet av de påfølgende 11 månedene hadde organisasjonen avtaler på over 11,5 millioner kroner, viser de årlige rekordene.

Fordel før belastning kom på 5,25 millioner.

Dagny, som eier organisasjonen alene, tok ut et uvanlig overskudd på 2,9 millioner.

Dessuten hadde organisasjonen 1,2 millioner i verdi mot slutten av 2021. Organisasjonen har ingen arbeidere, og hadde 1586 kroner i lønnskostnader for et knapt år siden.

– Det er fabelaktig å gå videre med utviklingen til tross for et plagsomt år med pandemi, komponerer Dagnys direktør og søster Juna Norvoll Sandvik i en lynmelding til VG.

Viser formidler haugen
Frem til 2021 hadde Dagnys norske virksomhet vært etablert i et enkeltpersonforetak. Dette innebar at hun ikke klarte å få i overkant av 427.000 i lønn for kroneoppvisninger gjennom hele 2020 – mens partnerne hennes fikk mange millioner fra Kulturdepartementets hjelpeplaner.

– Til tross for at jeg betaler hver eneste plikt i Norge, har jeg faktisk en bokholder og «restricted organization» i Storbritannia, sa Dagny om forbundet i januar 2021.

I takstprotokollene står Dagny bokført med 2,1 millioner i ledig lønn for 2020. I 2019 hadde hun over 3,3 millioner i lønn, ifølge iTromsø .

Dagnys direktør vil helst ikke kommentere hvor 2021-inntektene kommer fra. I desember 2021 var Dagny i alle fall sikker på at de viser lønnsbekymringer om bekymringen for henne.

– Heldigvis har jeg gjort veldig mye i år, delte hun med iTromsø da.

– Vi kom på kronebesøk i mai, med flere ukers varsel, og avsluttet mange show for et situert publikum. Det 15 showbesøket ble gjennomført med bistand fra en pris fra Kulturdepartementets boostplan til koordinator Live Nation , som pr. Norsk kulturråd var ca. 5,2 millioner.

Dette besøket ble erstattet av forskjellige feiringsyrker.

Regler på radio
Radioprestasjon har i tillegg gjort sitt for Dagnys 2021-er.

I 2020 var «Someone» og «Come Over» de to mest spilte norske låtene på norsk radio. Til sammen hadde disse nord for 13 000 avspillinger på nasjonens radiosendinger det året.

Oppgjøret for disse fra kompensasjonsorganisasjonen Gramo ble utbetalt våren 2021, VG er utdannet av etaten. I utvidelse har Dagny besatt trafikk på kraftforvaltningene. Håndverkeren har praktisk talt 2,5 måned til måned publikummere på Spotify.

Dagnys mest kjente uavhengige melodi der, «Someone», beveger seg for tiden mot 72 millioner avspillinger.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.