Tre nyheter i korte trekk fra 24. mai 2022

Informasjon: person skadet etter skyting i Västerås

En person ble skadet etter en skyting i Västerås.

Alarmen nådde carabinieri klokken 18:30. Flere patruljer og et politihelikopter er lokalisert i boligområdet Gideonsberg.

– Vi lager et bilde av det som skjedde. Det er en kontinuerlig innsats, sa Tobias Ahlén Svalbro, pressetalsmann i politiet.

Lokalavisen VLT, som var den første som meldte om hendelsen, skriver at politiet har sperret av en plen. Ifølge avisen forsvant to personer fra stedet ombord på en scooter.

LES MER: Alvorlige voldsforbrytelser i Västerås – politi på stedet

Sinne over Gröna Lunds nye billettpriser

Prisen er økt, men liggetiden er halvert.

Unge familiers sinne med sosiale medier mot Gröna Lund er ikke snill. «Vi hopper dit», skriver en person. «La oss ta Liseberg i stedet», skriver en annen.

2019 – før pandemien – var prisen for inngangsbillett og gratisturer for barn og voksne i Gröna Lund i høysesongen 465 SEK. Da måtte du bli en hel dag. Nå er prisen 525 SEK for en voksen – for en halv dag. Du kan velge å tilbringe morgenen eller ettermiddagen i fornøyelsesparken. For en familie på to voksne og to barn er totalbeløpet 1 870 SEK.

Men ifølge Gröna Lund skal det sees på som en forbedring. Fornøyelsesparken tar nå imot færre gjester samtidig enn tidligere.

– Vi har satt våre åpningstider slik at hver økt skal vare i normal varighet for en barnefamilie. Dette gjør vi for å forbedre gjesteopplevelsen. Man må ta igjen mer, sier Annika Troselius, informasjonssjef i Gröna Lund.

LES MER: Sinne over Gröna Lund – etter nye billettpriser

Attester fra Ukraina

Kevin er en erfaren soldat som har kjempet i Irak og Afghanistan.

Han ble imidlertid sjokkert over de voldsomme kampene i utkanten av Kiev.

– Det spilte ingen rolle hvor mange menn vi fikk på deres side, de fortsatte å komme, sier han til CNN.

– Det var et kampvogn og det var helikoptre over oss. Og man kunne høre det russiske jagerflyet fly forbi og på feltene skjøt russerne ned nye tropper fra helikoptre.

LES MER: Amerikanerens vitnesbyrd: aldri sett tøffere kamper

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.