Tidligere politiker C mistenkt for trakassering av forsvarssjef – Nyheter (Ekot)

Et nettverk av såkalte militære overinteresserte personer har i flere år kartlagt og delt informasjon om hemmelige militære installasjoner i Sverige, noe Ekot og andre medier har rapportert. Flere personer er dømt og flere siktelser ventes snart.

En av påstandene som ventes å komme snart, gjelder en mann som nylig hadde et politisk verv for Centerpartiet i en kommune i Midt-Sverige, viser vår anmeldelse.

Mannen var også dommer i en tingrett inntil for et drøyt år siden, og er nå mistenkt for et grovt uautorisert verv med hemmelig informasjon, brudd på rikets sikkerhet.

Det kan Ekot fortelle i dag at mannen også skal ha kartlagt en høytstående sjef i Forsvaret, og deretter er mistenkt for å ha trakassert ham med meldinger via telefon, Facebook-messenger og Swish. Bakgrunnen er at han mente at mannen er det hemmelige vitne til Forsvaret som møter opp i rettssakene mot nettverket.

I dokumentene Ekot har lest, er det mange av meldingene han skal ha sendt til sjefen for Forsvaret. Et eksempel:

«Hyggelig kveld […]. Vi er på sporet ditt».

Den tidligere sentrum-høyre-politikeren ville da kontakte denne personens kone med lignende meldinger:

«Hei! Hvordan er samtalen ved frokosten for et statsvitne innkalt av staten […]?»

Deretter anmeldte han ifølge de mistenkte parets barn til sosialtjenesten.

Når Ekot tar kontakt med mistenkte hevder han, angående påtalemyndigheten for den påståtte trakasseringen av Forsvarssjefen, at han ikke har trakassert noen, men kun har forsøkt å komme i kontakt for å snakke om detaljer i tidligere rettssaker vedrørende kartlegging av verneobjekter.

Når det gjelder mistankene knyttet til forbrytelser mot nasjonal sikkerhet, som fortsatt er under etterforskning, mener han at de aktuelle militære strukturene ikke var verneobjekter da den påståtte forbrytelsen skulle ha funnet sted.

Mann nei fortalte han til Senterpartiet mistankene mot ham, som han forklarer med at han ikke mener han har begått noe lovbrudd og at saken er underlagt besøksforbud.

Senterpartiets president på lokalt nivå i kommunen sier han ikke vet noe:

– Nei, jeg aner ikke disse mistankene om brudd på nasjonal sikkerhet og trakasseringssiktelsen. Hadde jeg visst det hadde vi i partiet startet en eksklusjonssak umiddelbart, sier han.

Den mistenkte han valgte nylig å forlate festen selv.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.