Tidligere IFK-trener forlater konkurrent – tar kontroll over landslaget – Skövde Nyheter

Jonas Wille er ikke et ukjent navn i Skövde. I et par år var han trener for byens herrelag i håndball og var med på å løfte laget fra bunnen av serien til øvre halvdel og sluttspill.

Etter 2020-sesongen forlot han imidlertid IFK for å returnere til Norge og jobbe i Mors-Thy.

Før denne sesongen kom han tilbake til Sverige som manager for IFK Kristianstad, IFK Skövde-utfordrer. Det var tenkt at han skulle bli der i tre år, men nå slutter han etter bare én sesong for å bli kaptein på det norske landslaget.

– Jeg er selvsagt veldig glad for å få muligheten til å bli manager for det norske landslaget. Som nordmann er det den mest strålende lederposten du kan få som håndballsjef. Derfor var det umulig for meg å si nei til muligheten, sier Wille IFK Kristianstad nettside.

Det var ingen hemmelighet at Wille var klar for jobben som landslagskaptein og det ble et par måneder med spekulasjoner.

– Det er klart det er et stort tap for oss å miste Jonas. Samlet timing kunne vært betraktelig bedre, men en anledning som dette skjer ikke så ofte og Jonas har vært transparent gjennom hele prosessen, sier Krsitianstad klubbsjef Jesper Larsson.

Derfor står Kristianstad foreløpig uten manager, men klubben håper å kunne introdusere en ny snart.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.