Thylin før kampen om Norge – Svensk fotball

Det var mange spørsmål, to svar: Jens Cajuste og Hjalmar Ekdal. En duo som kan bli viktig i neste års europeiske kvalifiseringskamp.

For øvrig var Nations League preget av skader, oppbrukte spillere og suspensjoner. Det er ikke lett å teste nye spillere under disse forholdene.

En seier mot Norge, en omkamp for nederlaget til Friends, ville gitt oss en positiv sommerfølelse, men så langt har det ikke vært mye å glede seg over i det gul-blå rotet, for å endre fargene på et politisk uttrykk nå.

På ti dager forlot ti spillere troppen og ni ble med. Mulighetene for å bygge et lag, eller gi gode betingelser til nye spillere, var for å si det sånn ikke optimale.

To ungdommer som benyttet anledningen med både føtter og hode er Jens Cajuste og Hjalmar Ekdal.

Jens var etter min mening Sveriges beste spiller mot Norge og Serbia, ved siden av Robin Olsen. Ikke bare gjorde han en god defensiv jobb; vi vet det kan. Han holdt ballen, startet angrepene, overtok tre-fire motstandere og nådde sluttposisjonene. Han kommer til å spille for en spesiell plass på midtbanen, uansett hvor sunne og spreke de er.

Hjalmar fikk en utmerket debut midt i forsvaret, en innsats som storebroren Albin absolutt var stolt av. Han var vanligvis riktig plassert, sterk i hovedspillet, rolig og stabil. Victor Nilssons nye partner Lindelöf?

Norges kaptein Ståle Solbakken mener Sverige bør slutte å klage på alle skader og påpeker at Janne Andersson kan stille med et sterkt lag i Oslo: Robin Olsen i mål, Emil Krafth og Ludwig Augustinsson som backer, Jens Cajuste, Emil Forsberg og Viktor Claesson på midtbanen. og Dejan Kulusevski, Alexander Isak og Anthony Elanga i angrep.

Det er nok bare Nilsson Lindelöf som har forsvunnet, sier Solbakken.

Hvis Sverige kan starte med de nevnte spillerne, og Hjalmar Ekdal i midtforsvaret, og om de får en god dag sammen og ikke gir Erling Braut Haaland – var han faktisk målløs mot Slovenia! – for store plasser kan det bli en vakker gulblå kveld i Ullevål.

Vi tenker kanskje at Nations League er en unødvendig, overflødig og uforståelig turnering og mange av oss synes det, men landskamper har alltid vært og bør spilles og en landskamp mellom nabolandet Norge og Sverige er sjelden uinteressant, spesielt når Norge er favoritt.

Eller hva sier du, Jens og Hjalmar?

Til slutt: hvis FIFA-presidenten Infantino får det han vil – han får det ikke ennå – vil VM spilles annethvert år. Det er en god måte å devaluere turneringen på, et initiativ som representanten Sepp Blatter, den tiltalte, ønsker. En enda bedre måte er å arrangere verdensmesterskapet hvert år og la alle FIFA-land delta i sluttspillet. Og introduser tre halvdeler for å øke sjansene for annonsepauser. Og tillate fri handel. God natt.

Stefan Thylin

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.