SVT-ekspert: Utfordre Alexandersson om VM-gull

Sverige tok sitt fjerde verdenscupgull på rad på sprintstafetten for to dager siden.

Orientister har sikkert ulike utgangspunkt, men tiden taler likevel sitt tydelige språk. Med tiden 13.58 var Tove Alexandersson 36 sekunder raskere enn toer, landslagskollega Lina Strand, og derfor helt overlegen.

«Stor favoritt»

– Man skal ikke trekke for store tannhjul ut av den, men det gir en liten indikasjon på at formen er god. Og Tove var overlegen. Mye tyder på at han vinner. Han har en stor favoritt, sier ekspert Mats Troeng.

Hvem kan utfordre henne?

– Noen av de andre svenskene, kanskje først og fremst. Lina Strand er i kjempeform. Det er nok hovedkonkurrenten.

Knockout-sprinten, som minner om sprintdisiplinen langrenn, får verdenscupdebut, men Alexandersson har vunnet både europeere og en verdenscup i grenen.

Flere svensker videre

I tillegg til Alexandersson tok Sara Hagström og Lina Strand seg videre til kvartfinalen, som begynner i ettermiddag da Karolin Ohlsson er eliminert.

Blant mennene mangler noen av de beste, ikke minst den norske verdensetteren Kasper Fosser, som la opp i går. Den svenske stjernen Gustav Bergman ble ikke tatt ut og Isac von Krusenstierna og europamester Emil Svensk manglet også i kvalifiseringen.

Martin Regborn (andre i sitt batteri) og rookies August Mollén (sjette) og Jonatan Gustafsson (ellevte) har alle kommet seg gjennom kvalifiseringen.

Konkurransen sendes fra semifinalen og utover i SVT Play med start klokken 17.30.

KLIPP: Høydepunkter fra sprintstafetten på toalettet:

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

Høydepunkter fra sprintrennet i orienterings-VM i Kolding, Danmark

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.