Større utstilling på Rådhusplassen angående Roald Amundsens 150-årsfeiring

Lørdag er det lenge siden polarreisende Roald Amundsen ble unnfanget. Markeringen skilles ut med et show på Rådhusplassen om hans liv og en rekke bragder, inkludert hans hengivenhet for Oslo. Lørdag er det lenge siden polarfareren Roald Amundsen, mest populær for å tvinge Nordvestpassasjen uten sidestykke for 1906 og drev rektor. kampanje for å ankomme Sydpolen i 1911, ble unnfanget. Den skal skilles ut med en større forestilling som ligger på Rådhusplassen under beskyttelse av Frammuseet, som kan besøkes resten av juli.

Gallerisjef Geir O. Kløver sier at visningen fremstår som en synopsis av Amundens liv og virksomhet. Amundsen ble brakt til verden i Borge i Fredrikstad-regionen, men opplevde imidlertid barndommen i Oslo fra han var et halvt år gammel. Hans forhold til hovedstaden er et sentralt tema for visningen, fastslår Kløver.

Les også: Hvor er Oslos beste vaskeplass? – Har jeg hele dagen drar jeg til Bygdøy, uansett hvor tett på midten så favoriserer jeg Tjuvholmen!
Et annerledes show
– Amundsen er tidenes beste polareventyrer, og undersøkte nytt land i både Arktis og Antarktis. Presentasjonen inneholder meldinger og bilder fra hver eneste av kampanjene hans, opplevelsen av barndommen i Oslo, eksistensen med de innfødte individene i Canada, bruken av bemerkelsesverdig ny innovasjon under anstrengelsene, bøker og foredrag, hvordan han har blitt sett i det vanlige samfunnet, og hans hengivenhet for Oslo og hvor han var. i Oslo, sier Kløver. Siden mange enkeltpersoner for det meste samarbeider med Amundsen med å ha vært mot Sydpolen først, understreker Kløver at et par individer kjenner til polarpionerens liv og mange bragder.

– Ikke alle tenker ofte på å reise til et historisk senter for å se inn i norsk polarhistorie. Når det gjelder markeringen, har vi laget en presentasjon, på norsk og engelsk, som skal være gratis synlig for alle.

Når det gjelder Amundsens refererte forhold til Oslo, utdyper Kløver at barndommen skjedde i Uranienborgveien 4, rett og slett bak Slottsparken. All veiledning foregikk likeledes i Oslo.

– Amundsen våget seg ut og kom hjem til Oslo da de foretok seg, og han var glad for å bli igjen på Grand Hotel. Han sa «Om sør, om nord, om øst, om vest: Grand Hotel er og vil kontinuerlig være fantastisk». Uansett ble han generelt ønsket velkommen på Honnørbrygga etter sine bestrebelser, og tallrike Oslo-individer dukket generelt opp.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.