Skjønnhetsidealet på sosiale medier skader jenters mentale helse

I studien, som er en del av en oppgave forskerne gjorde for det svenske medierådet om hvordan unges psykiske helse henger sammen med medievaner, ble det samlet 18 internasjonale studier.

Urealistiske skjønnhetsidealer

At jenter påvirkes negativt henger blant annet sammen med hvor mye tid de bruker på sosiale medier.

– Nå er det så mange – mest jenter – som bruker så mye tid at man har tid til å se ganske mange av disse urealistiske skjønnhetsidealene hver dag, sier Sissela Nutley, hjerneforsker ved Karolinska Institutet og en av forfatterne av det. studere.

Mer enn tre timer om dagen på sosiale medier

I følge Statens medieråd I overkant av 40 % av jentene mellom fjorten og sytten år og 54 % av jentene på 18 år bruker sosiale medier mer enn tre timer om dagen.

Generelt har antall timer brukt på sosiale medier økt blant tenåringsjenter, men også yngre jenter bruker nå sosiale medier daglig i større grad. De tre mest populære sosiale mediene er Instagram, Snapchat og Tiktok.

Facebook i tilfelle vind

I løpet av høsten opplevde Facebook dårlig vær etter lekkasje av hemmelige dokumenter. Dokumentene viser blant annet at teknologigiganten var klar over hvordan en av plattformene deres, Instagram, påvirker jenters selvbilde negativt.

Til tross for dette har selskapets ledere valgt å opprettholde profittoptimaliseringsalgoritmer som delvis styrer brukerbildestrømmer.

– Det er en stor sak at disse algoritmene styrker og gir oss mer av det vi har vist interesse for – eller hvilke selskaper de ser genererer mer inntekter for dem enn vi observerer i vår demografi. At man presser folk til å se på ting som vi nå vet i forskning som man faktisk ikke har det bra med å se på, sier Sissela Nutley.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.