Skara HFs siste tilskudd – 24 år gammel seks islandske senter ble med mandag – Skövde Nyheter

Asdis Gundmundsdottir er siste tilskudd fra Skara HF. Den 24 år gamle islandske midtsekseren ble presentert for lagkameratene på trening mandag. Dette var bare noen timer etter landing på svensk jord. Asdis kommer fra samme klubb, KA/Thor, som tidligere islandske Aldis Helmisdottir i Skara HF.

De to islendingene de spilte sammen med KA / Thor, i byen Akureyri, nord på Island. Det er en liten by på størrelse med Skara. Asdis bakgrunn er på noen måter lik Aldis. Begge har spilt med suksess for det islandske landslaget, og ingen av dem har tidligere spilt i noen annen klubb enn deres moderklubb.

Det var imidlertid ikke derfor Asdis valgte å henvende seg til Skara.

– Jeg kjenner andre islandske spillere som har spilt i Sverige før og syntes det var et godt land å komme til, sier han. Det er mye lignende mellom de nordiske landene og dette er en fordel når man kommer til et nytt land, sier han til klubbens hjemmeside.

Asdis ser nå fremover mot et nytt land, en ny klubb og en mulighet til å vokse som håndballspiller.

– Jeg følte jeg ikke hadde kommet videre på Island og nå vil jeg prøve noe nytt som kan ta meg videre i håndballspillet mitt. Jeg tror også dette er en mulighet for meg til å vokse som person.

Sentersekseren ser på seg selv som en rask spiller som liker å samarbeide med lagkameratene. Han ønsker å utvikle lagspillet sitt og synes han er god til å ta baller fra sin posisjon på streken, noe som nok er så viktig for en midtsekser.

Asdis gleder seg også mot å lære svensk. Hun har lest både dansk og norsk og håper dette vil hjelpe henne å komme inn på det nye språket. Fritiden som Asdis har igjen, bruker hun gjerne på å lese romantiske romaner og broderi, så er det hekling.

– Jeg ønsker å komme videre med håndballspillet i løpet av de to årene jeg hadde kontrakt i Skara. Nå skal jeg bli kjent med lagkameratene mine og finne en plass på laget hvor jeg kan ta nye steg i utviklingen min, sier han.

Gunilla Flink, sportssjef i Skara HF, ser frem til at Asdis utvikler seg til Skara HF og at hun kan tilføre mye med sin bevegelighet og sensitivitet for spillet.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.