«Siden slutten av februar har vi jobbet med å fase ut alle russiske produkter»

Foto: Jonas Edsvik

På grunn av nyheter fra svensk TV4 Nyheter om at noen av Viking Line-skipene fortsatt opererer hele eller deler av russisk olje, skriver selskapet følgende i en pressemelding:

«Viking Line fordømmer den russiske angrepskrigen i Ukraina og har jobbet med å fase ut alle russiske produkter siden slutten av februar. For eksempel kan det nevnes at alle russiske produkter i taxfree-serien er fjernet. Viking Line har også besluttet umiddelbart etter invasjonen av Ukraina å ikke transportere russiske varer og samarbeidet med alle russiske leverandører ble avsluttet.

Våre største skip opererer på LNG – naturgass fra Norge. Av Viking Lines øvrige skip er de fleste drevet med drivstoff fra finske leverandører. Når det gjelder Viking XPRS i trafikken mellom Tallinn og Helsinki, har Viking Line jobbet med å fase ut russisk drivstoff siden våren.

• Viking Glory og Viking Grace, drevet av LNG-gass, forsynes med gass med opprinnelse i Norge.

• De øvrige fire fartøyene i trafikk mellom Finland og Sverige får olje fra de finske beredskapslagrene Neste og Helsinki.

• Viking XPRS leveres i Estland av en estisk leverandør. Her ba vi dem om å gå bort fra russisk olje. Grunnen til at skipet ble utstyrt med bunkere i Estland er lengre havnetider i Tallinn. Denne prosessen fortsetter.

Siden februar har vi også aktivt støttet ukrainske flyktninger og frivillige organisasjoner med transporthjelp for å nå Finland og Sverige.»

Pressemeldingen er signert av konsernsjefen i selskapet Jan Hanses og informasjonsdirektør Johanna Boijer-Svahnström.

Les mer i morgendagens nye Ålands.
Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.