SD-politikere sprer pro-russisk propaganda – trekker seg fra politiske verv

På sin Twitter-konto skrev Olofströms politiker blant annet at han ønsker å se sanksjoner mot Ukrainas president Zelenskij, da han «hensynsløst ofrer sitt eget folk». Noe som ble lagt merke til av avisen Expo.

Den spredte også det Expo beskriver som pro-russisk propaganda og ga presidenten, NATO og USA skylden for den pågående krigen i Ukraina.

Etter at innlegget hans vakte oppmerksomhet, var Salomonsson selvkritisk og sa at han burde være mer oppmerksom på sine tweets og kildene han bruker i fremtiden.

Forlat alle lekser

Kunngjøringene ble også kritisert av distriktsformannen i Sverigedemokraterna og partilederen i Olofström. Og nå velger Salomonsson å forlate alle oppdrag for partiet.

«Jeg hadde en seriøs samtale med Willy og han forstår at dette er uholdbart. Han har reflektert over situasjonen og forstår hvor dårlig dette kan tolkes og har varslet at han vil trekke seg fra alle verv for SD,» skriver lederen i SD. partigruppa.Olofström, Max Nielsen, til SVT Nyheter Blekinge.

Nielsen skriver også at han og Sverigedemokraterna i Olofström står bak Ukraina i krigen mot Russland.

«Etter å ha mottatt enda mer informasjon om uttalelsene på Twitter og Facebook, vil jeg på det sterkeste understreke at SD-Olofström og jeg er 100 % bak Ukraina i deres kamp for landet deres mot Russland og tar sterkt avstand fra de nevnte tweetene. med.»

SVT søker Willy Salomonsson for kommentar.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.