Russiske hackere advarer mot angrep på Norge

Killnet-angrepet, som gruppen kaller seg, ble varslet onsdag morgen med en montasje av den norske utenriksministeren og teksten «Mrs Error», ifølge Avisen. I et annet innlegg skriver gruppen: «God morgen Norge! Alle menn til angrep!»

Blant de erklærte målene for angrepet er flere myndigheter og verk, inkludert politiet og migrasjonsmyndigheten. I følge NRK Foreløpig kan ikke nettsiden eller bank-IDen til arbeidsplassmyndigheten nås.

MSB kontrollerer angrepet

Avisen Verdensband har vært i kontakt med National Security Agency, som hevder å være klar over angrepet, men ikke kan kommentere det ytterligere. SVT Nyheter har på sin side vært i kontakt med Etaten for samfunnssikkerhet og beredskap, som melder at angrepet i Norge overvåkes av etaten, men ønsker ikke en gang å kommentere saken ytterligere.

Tidligere denne uken skal gruppen ha utført et overbelastningsangrep på Litauen, melder Reuters. Det angivelige motivet bak angrepet skal ha vært landets blokade av russisk godstransport til Kaliningrad.

Kjent for overbelastningsangrep

I det norske tilfellet ser årsaken ut til å være lik. I Telegram-innlegg viser gruppen til en NRK-artikkel der den norske regjeringen skal ha nektet et russisk gruveselskap som opererer på Svalbard å frakte råvarer over det norske fastlandet.

Killnet gjorde seg kjent gjennom flere såkalte DDos-angrep. I praksis betyr dette at man fører mye trafikk til et bestemt nettsted, som enten begynner å avta eller slutter å fungere helt.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.