Russisk skibase støtter Putin – han ble utvist fra skiforbundet

At den kontroversielle russiske skibasen Jelena Välbe har søkt om gjenvalg som det mektigste organet i skiverdenen har vakt mye oppmerksomhet. Det har blant annet avhørt av presidenten i det svenske skiforbundet, Karin Mattsson.

Men da kongressen stemte over saken, fikk Välbe færrest stemmer av alle kandidatene og mistet dermed plass i beslutningsrådet. I samme avstemning fikk svenske delegaten Mats Årje ny tillit. Videre ble svenske Johan Eliasch gjenvalgt som president i FIS.

Han omtalte ukrainerne som nazister

Jelena Välbe uttrykte nylig støtte til russekrigen og omtalte de ukrainske innbyggerne som nazister. Ifølge Norges NRK sa han følgende til nettstedet Russian Championat:

– Det er klart at nazismen ikke skal eksistere som den er, men nå er Pandoras eske åpen. Noen av disse menneskene vil flykte til Europa og de er på ingen måte fattige flyktninger: de vil vise sitt sanne jeg.

På samme kongress, som ble holdt i Milano, ble det bestemt at Det internasjonale skiforbundet (Fis) skulle endre navn til det internasjonale ski- og snowboardforbundet. Dette påvirker imidlertid ikke Fis-forkortelsen, som vil være den samme til tross for navneendringen.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.