Roger Richthoff forlater SD – blir politisk villmann

Midt i den fortsatte russiske invasjonen av Ukraina delte Roger Richthoff en Facebook-video som takker Russland for invasjonen, som inneholder russisk desinformasjon om ukrainske biovåpen og påstander om at jøder finansierer nazister i Ukraina som de ønsker for å utrydde kristne.

Richthoff skrev i forbindelse med splittelsen at USA og Ukraina nektet for informasjon om biologiske våpen, men at «nå har den boblen sprukket». Etter kritikk fjernet han filmen.

Klassifisert sikkerhetsinformasjon

Martin Ådahl fra sentrum reagerte sterkt på dette. Tidligere ville de ha måttet forlate Riksdagen hvis de spredte grovt antisemittiske konspirasjonsteorier, sier han.

– Nå har vi også en situasjon hvor vi har konspirasjonsteorier spredt av Kreml og Putin om Ukraina som ble delt av en person som hadde tilgang til gradert sikkerhetsforsvarsinformasjon og som også i Forsvarskomiteen skal håndtere saker om natursikkerhet for Sverige .

Veldig upassende

– Hvis du deler desinformasjonskampanjene til støtte for Putin og Russland mot Ukraina i det kanskje mest sensitive spørsmålet av alle, nemlig den helt feil påstanden om at Ukraina produserer biologiske våpen, så bør du ikke representere noen parti i komiteen.forsvarsteamet, sier Ådahl.

– Hvis han hadde vært medlem hos oss, ville han ikke hatt fullmakt til å representere vårt parti på noen måte på noe nivå. For Sveriges skyld er det svært uaktuelt for en slik person å sitte i forsvarskomiteen, sier han.

Ifølge Henrik Vinge nekter Richthoff å forlate sin stilling i forsvarskomiteen frivillig. Partiledelsen vedtok derfor at den ikke kan representere partiet i kommisjonen og la samtidig søksmål om utelukkelse mot den.

Senere onsdag varslet Richthoff selv at han ville forlate Sverigedemokraterna og gå amok i Riksdagen.

«Vi har for ulike syn på avgjørende spørsmål som EU, obligatorisk vaksinasjon, NATO og tilpasning til M», skriver han i et innlegg på Facebook.

– Jeg blir i Riksdagen og behandler forsvarssaker, sier han til Expressen.

SVT etterlyser Roger Richthoff for kommentar.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.