Premier Royalteen på Netflix: slik blir den norske filmen

Det var i juli i fjor at Netflix annonserte at de hadde bestilt «Royalteen», en norsk originalfilm basert på «Arvingen», den første boken i «Halve Kongeriket»-serien for ungdom av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen.

Nå bekrefter Netflix at «Royalteen» får premiere 17. august.

Per-Olav Sørensen – som tidligere har spilt inn «Størst av alt» og «Hjem til jul» for Netflix – og Emilie Beck regisserte filmen etter et manus av Ester Grenersen.

Netflix beskriver «Royalteen» som en kjærlighetshistorie om «å leve med feilene dine, overvinne frykten og være stor på sosiale medier».

Det er det «Royalteen» handler om på Netflix

Om handlingen: «Når prins Karl Johan og nykommer Lena begynner å få følelser for hverandre, er Lena både fascinert og skeptisk. Partyprinsen dukker ofte opp i nyhetsreportasjer og sladderblogger. En av dem ble håndtert anonymt av Lena selv inntil hun ble avmaskert.

Dessuten: «Hvis Lena og den kommende kongen begynner å date, er hun godt klar over at de ville havne i en umulig situasjon. Dessuten har hun ikke fortalt Kalle eller noen andre sin enda større hemmelighet, og det er derfor hun flyttet fra hjembyen sin. …

Ines Høysæter Asserson spiller Lena, mens Mathias Storhøi spiller rollen som prins Kalle. På rollelisten er også Elli Müller Osborne, Filip Bargee Ramberg, Amalie Sporsheim, Ina Dajanna Ervik, Hannah Larsen Walber, Vår Sørensen Grønlie, Niels Skåber og Carmen Andrea Høilund.

I filmens team er også fotograf Håvard Byrkjeland, produksjonsdesigner Kristine Wilhelmsen og kostymedesigner Oddfrid Ropstad.

«Royalteen» er produsert av Janne Hjeltnes ved Global Ensemble Drama.

LES MER: Dato for premieren på «Loving adults» på Netflix: slik blir den danske filmen

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.