Politi om angivelig terrorhandling i Oslo: «En hypotese om at det er en hatkriminalitet»

Det ble avfyrt flere skudd mot en homobar i Oslo sentrum lørdag klokken 01.00. I helgen feires Pride flere steder i Oslo, men lørdag formiddag ble Oslo Pride Parade avlyst på grunn av skytingen.

– Vi har ingen informasjon om alvorlige hendelser i nær fremtid, men det er i starten av etterforskningen. I dag har vi stor tilstedeværelse i Oslo og vi oppfordret arrangører til å avlyse kommende pride-arrangementer, sier Tore Soldal i Oslo-politiet.

Allerede kjent for politiet

Ifølge norsk politi er den mistenkte gjerningsmannen 42 år gammel, norsk statsborger av iransk opprinnelse og bosatt i Oslo. Han er nå mistenkt for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger. Politiet baserer det siste på antall skadde og omkomne.

– Ut fra en samlet vurdering mener vi foreløpig at det er grunn til å tro at det hadde til hensikt å skape alvorlig frykt i befolkningen, sier Christian Hatlo i norsk politi.

Den mistenkte har vært kjent av både politi og sikkerhetspoliti fra tidligere, blant annet for narkotikalovbrudd. Så langt har han ikke ønsket å svare på noen spørsmål. Årsaken er uklar, men politiet etterforsker flere mulige hypoteser, inkludert psykiske lidelser og hatkriminalitetsmotiver.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.