Podimo mottar 625 millioner SEK i ny kapital for fortsatt vekst

📅 Utgivelse i dag: Nesten åtti nye titler i dag. Kalvdans og osteflak av Björn Wahlund er en bok om å skape smakfulle minner. Under åpen himmel i Ukraina er en antologi med tekster som uttrykker erfaringene fra den russiske invasjonen av Ukraina, og hele overskuddet av boksalg går til arbeidet til den svenske PEN til støtte for Ukraina. Tittelen Skriv enkelt: et vademecum for de som ønsker å bli forstått forklarer hvilken bok Bengt Fredrikson og Moa Candil har skrevet. Og for fotoentusiaster: Samtale hjemme hos Georg av Tommy Arvidson.

🎂 Fødselsdager: To litterære storheter deler bursdag 15. september. Agatha Christie (1890–1976) skrev 66 detektivromaner og 14 novellesamlinger, samt romantiske romaner og skuespill. Hun er mest kjent for sine tegneserier om detektivene Hercule Poirot og Miss Marple. Noen titler er det Drapet i prestegården, Og så var de bare EN, Døden på Nilen Og En dose stryknin. Vi kan også anbefale Små mennesker, store drømmer. Agatha Christie.
I dag ble også poeten, forfatteren og medlem av Svenska Akademien født Gunnar Ekelöf (1907–1968). Tekstene hans finnes blant annet i Samlede dikt, Grönköpings dikt i Veckoblad, Sorgsna ögon: brev til Gunnel Bergström 1930-1934 Og Jeg har også vært Alfred Vestlund: intervjuer og spørreundersøkelser med og av Gunnar Ekelöf.

🗳️ 15. september er Den internasjonale demokratidagen. Akkurat nå er kanskje demokratiet litt mer tydelig etter det forferdelige valget? Det finnes mange bøker om demokrati, blant de nyeste vi finner Det var noe med sommerfugler: Refleksjon over demokrati og styresett av Erik Nilsson, Demokrati som utdanningsmiddel av Per-Ola Jansson, Minnesbrunnen: Apropos helgener, hodeskaller og trusler mot demokratiet av Maja Hagerman og antologien Skjørt demokrati: det åpne samfunnets motkrefter i svensk offentlig debatt, kultur og forskning.


💥 Anna Carolina. Nå slippes en etterlengtet fjerde del av Anna Karolinas serie om Amanda Paller: Føflekken. Samtidig relanserte Bokfabriken tidligere bøker i serien med nye omslag og ny lydbokspiller.

✍️ Patreon klipper. Patreon-plattformen, som hjelper skapere med å få penger fra supportere gjennom månedlige betalinger, kunngjør at den vil redusere arbeidsstyrken med 80 personer (tilsvarende 17%) og stenge to europeiske lokasjoner (Dublin og Berlin), skriver Techcrunch. Patreon brukes av mange forfattere, hovedsakelig av det engelske språket. Selskapet eier også Memberful-plattformen som Boktugg bruker til å administrere Insider-abonnement.

Oppdatert i løpet av dagen…

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.