Pilotunion: SAS planlegger gjenoppbyggingen

Pilotforbundet til SAS, SPG, i Sverige og deres kolleger i Norge og Danmark, har varslet streik fra 29. juni. For å unngå konflikt pågår meklingssamtaler i de tre hovedstedene.

Hvis streiken tar slutt, forventes 45.000 passasjerer om dagen å bli berørt.

Et krav fra pilotforbundet SPG er at medlemmene er ansvarlige for planen og at selskapet foretrekker å avvikle de to datterselskapene SAS Link og SAS Connect.

SAS Crew Services A/S ble registrert som et SAS-selskap dagen etter at pilotene kom ut med sitt streikevarsel. Der mistenker pilotforbundet at SAS vil ansette piloter fra «gamle SAS» dersom konflikten blir en realitet.

I pilotforbundets brev til medlemmene tirsdag, heter det at SAS planlegger en omorganisering av selskapet via et såkalt Chapter 11 i en amerikansk domstol. Det skriver Expressen Dina Pengar.

I den interne e-posten skriver pilotbyrået SPG at de mener at selskapet ved en eventuell konflikt «vil søke å undergrave vår posisjon på en rekke måter gjennom» bemanningsselskaper, «delvis ved å skylde på en konkurssøknad på SPG.En konkurssøknad som vi kan mistenke i lang tid og som på alle måter ikke har noe å si for forhandlingene om de nye tariffavtalene for piloter.

SAS kommunikasjonsdirektør Karin Nyman ønsker ikke å kommentere pilotforbundets informasjon.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.