Overskuddstakingen i norgesruten raketter – Men flere flyselskaper på handlelisten

Oslo Børs fortsetter å tåle børsuroen og var opp 5,7 % onsdag morgen fra starten av året. Forklaringen er børsens fordelaktige sammensetning av sykliske og råvareintensive aksjer, sier Nordnets norske investeringsøkonom Mads Johannesen.

Men de kraftige prisøkningene har også ført til at sparerne har tatt hjem overskudd i blant annet energiselskapene Aker BP og Equinor.

– Felles for disse selskapene er at de har vokst relativt mye det siste året, noe som gjør at det trolig blir profitt å investere pengene i andre selskaper som kan prestere godt i fremtiden. Selv om råvareprisene er høye, tror flere og flere at de begynner å toppe seg og velger derfor å selge, sier Mads Johannesen i en pressemelding.

På kjøpssiden finner vi noen sykliske handlinger. Listen toppes av MPC Container Ships, som nyter godt av høye fraktpriser. Men de tiltrekker seg også flyselskaper. Både Flyr og Norwegian står på handlelisten.

– Norwegian ble raskt et helt nytt selskap. Norwegian har etter en større refinansiering vokst til å bli et konkurransedyktig selskap igjen. Tidligere denne uken annonserte selskapet at de vil kjøpe 50 nye fly samtidig som de forventer god billettinntektsvekst i fremtiden, sier Mads Johannesen.

Grafikk: Flest aksjer kjøpt og solgt netto gjennom Nordnet i Norge i løpet av mai måned

Mesteparten av netto aksjer kjøpt Mesteparten av aksjene solgt netto
MPC CONTAINERSKIP AKER BP
NORSK LUFTFERDSEL GRUPPE AV DET GYLNE OCEAN
LERØY GROUP SJØMAT HESTER
PGS BORING TIL BORING
SCATEC ASA DNB BANCA ASA
KONGSBERG GROUP REC SILIKON
BEGRENSET HAFNIA GRIEG SJØMAT
FLY LIKE DNO
NORSK HYDRO BUTIKKMERKE
SALMAR ELKEM

Kilde: Nordnet Norge

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.