Oslo-politiet holder pressekonferanse om masseskytingen i en homobar

Det var ingen pride-parade i Oslo lørdag. Norge har i stedet blitt rammet av et brutalt angrep på uskyldige mennesker, sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse.

– Selv om vi ikke vet at målet var selve miljøet, var offeret miljøet selv.

Politiet etterforsker dødsskytingen i en homobar i Oslo sentrum som en terrorforbrytelse. Lørdagens pride-parade ble avlyst, meldte norske medier.

To personer døde i skytingen. Ytterligere 20 personer ble skadet, hvorav minst ti var alvorlige.

Kjent av politiet

Like etter klokken 1 natt til lørdag ble politiet varslet om skyting i en populær bargate i Oslo sentrum. Fem minutter senere kunne en skyldig mistenkt bli arrestert.

Mannen som er pågrepet er Zaniar Matapour (42), norsk statsborger av iransk opprinnelse og bosatt i Oslo. Han er for tiden mistenkt for drap, drapsforsøk og terrorkriminalitet.

Et stort antall skudd ble avfyrt

Gjerningsmannen er allerede kjent av politiet, men ikke for noe mer alvorlig kriminalitet. Det er også kjent for norsk PST sikkerhetspoliti, men politiet ønsker ikke å si hvordan.

Beslaglagt to skytevåpen. Personer som var på stedet i nærheten sier til VG at folk stakk fra stedet i panikk og ifølge vitners opplysninger skal det ha blitt avfyrt et stort antall skudd.

– Vi vil fortsette kampen for retten til å elske hvem du vil, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Se mer om handlingen i Olso sentrum i spilleren over

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.